Προσπαθεί να πνίξει στο αίμα την εξέγερση των Γάλλων ο νεοταξίτης Μακρόν! Άγρια καταστολή στους δρόμους με διαδηλωτή να πέφτει αναίσθητος από χτύπημα αστυνομικών

Οργή επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη Γαλλία από βίντεο που ήρθε στην επιφάνεια από τις διαδηλώσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης που προωθεί ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και δείχνει αστυνομικό που ρίχνει κάτω αναίσθητο έναν νεαρό διαδηλωτή και φεύγει σαν να μην συνέβη τίποτα.

Αυτόπτης μάρτυρας του ειδεχθούς περιστατικού δήλωσε στο Reuters ότι ο διαδηλωτής παρέμεινε αναίσθητος για περίπου πέντε λεπτά μετά το χτύπημα που δέχθηκε από τον αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια απομακρύνθηκε, όπως φαίνεται στο βίντεο.

Σύμφωνα με την Libération, η σκηνή έλαβε χώρα στις11.40 μ.μ. στη διασταύρωση της rue Saint-Antoine και της rue de Birague κοντά στην Βαστίλη, στο 4ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού Λοράν Νουνιέζ δήλωσε μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο ότι θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό ακραίας καταστολής.