Τετράωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ – Όταν έδιωχναν τους υγειονομικούς με αναστολή δεν αντιδρούσες Μιχάλη τώρα φωνάζεις που αδειάζει η τσέπη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισε για αύριο, Τετάρτη, 22 Μαρτίου, τετράωρη στάση εργασίας από 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Παράλληλα, ανακοίνωσε, συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ μέσω ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Στις Μονάδες του ΕΣΥ και κυρίως στα Νοσοκομεία εργάζονται 3.000 Υγειονομικοί πρώτης γραμμής που στην περίοδο της πανδημίας προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες με αυτοθυσία και σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ για έβδομο χρόνο με συνεχείς ετήσιες ανανεώσεις των συμβάσεων. Όμως συμβαίνει το εξής απίστευτο και όμως αληθινό.

Οι συνάδελφοι αμείβονται με χαμηλότερους μισθούς από τον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη που τώρα λαμβάνει και νέα αύξηση.

Προσελήφθησαν με τον εισαγωγικό μισθό πριν επτά χρόνια και παραμένουν χωρίς μισθολογική ωρίμανση. Απαγορεύεται από το πρόγραμμα η μισθολογική ωρίμανση στα κλιμάκια όπως συμβαίνει σε όλους τους Δημόσιους υπαλλήλους.

Δεν λαμβάνουν επιδόματα τέκνων, παραμεθόριων περιοχών όσοι εργάζονται σε παραμεθόριες περιοχές, μεταπτυχιακών σπουδών κ.λπ. Δεν επιτρέπεται να κάνουν πάνω από δύο αργίες και 4 νύκτες τον μήνα. Έτσι στερούνται τα Νοσοκομεία έμπειρο εξειδικευμένο προσωπικό στις βάρδιες και επιβαρύνονται οι υπόλοιποι λιγοστοί εργαζόμενοι.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των 3.000 εργαζομένων που εργάζονται για έβδομο συνεχή χρόνο μέσω ΟΑΕΔ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως δεσμεύτηκε εν μέσω πανδημίας η πολιτεία.

Διεκδικούμε ισότιμη μισθολογική μεταχείριση.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που υπηρετούν στο ΕΣΥ μέσω και των άλλων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ (Προγράμματα απασχόλησης μακροχρόνιων ανέργων 55 – 67, Προγράμματα προεργασίας ανέργων 18 – 29 κ.λπ.)».