Την υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στο νοσοκομείο της Ρόδου, καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, την ώρα, που έρχονται στο προσκήνιο καταστάσεις απερίγραπτες και δείχνουν την παραμέληση του μεγαλύτερου νοσοκομείου των Δωδεκανήσων.

Γάτες και περιστέρια κάνουν ελεύθερα βόλτες στους διαδρόμους. Τρωκτικό εντοπίστηκε σε αγγειογράφο, λύματα από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης εισέρχονταν στο κτίριο. Ρεπορτάζ του MEGA αποκαλύπτει έγγραφα που έχουν φτάσει στο εσωτερικό του νοσοκομείου της Ρόδου από διάφορους τομεάρχες και επικεφαλής των εκάστοτε τμημάτων. Είναι αναφορές προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και οι ημερομηνίες αφορούν από πέρυσι τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα.

Σύμφωνα με το πρώτο έγγραφο γίνεται λόγος για την απομάκρυνση γατών, οι οποίες κυκλοφορούν ελεύθερα στους διάφορους χώρους, και στους διαδρόμους του νοσοκομείου. Λόγος γίνεται και για αντιμετώπιση περιστεριών με ημερομηνία 14/4/22, περιστέρια τα οποία όχι μόνο στέκονται στα παράθυρα, αλλά μπαίνουν μέσα στο νοσοκομείο και στους χώρους νοσηλείας των ασθενών.

Στην συνέχεια έγγραφο – αίτηση που αποκαλύπτει το MEGA αφορά στην απομάκρυνση λυμάτων από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης· συγκεκριμένα εισέρχονταν από μία πόρτα με αποτέλεσμα να υπάρχει παντού δυσοσμία.

Αναφορικά με το έγγραφο που κάνει λόγο για…. τρωκτικό σε αγγειογράφο, η απάντηση που έλαβε το MEGA σχετικά με το θέμα, ήταν ότι αντιμετωπίστηκε καθώς έγινε η απαραίτητη απολύμανση και πλέον θεωρείται το ζήτημα ως μη υπάρχον. Το ίδιο και για τα λύματα.

Σχετικά με τα περιστέρια, το νοσοκομείο ενημέρωσε πως έχουν τοποθετηθεί σίτες ωστόσο στο έγγραφο αναφέρεται ότι ήδη έχουν τοποθετηθεί σίτες και θα έπρεπε να παρθούν άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δεν διευκρινίζεται εάν έχουν γίνει περαιτέρω ενέργειες για καινούρια μέτρα.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου της Ρόδου, Χάρης Μπαρός μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA», για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά τμήματα του νοσοκομείου.

«Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους, γενικότερα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα 3 κεντρικά κλιματιστικά, λειτουργεί το 1,5. Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε αρχικά.

«Το πρόβλημά του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Δεν γνωρίζω για τα λύματα και εάν έχει λυθεί, το ακούω πρώτη φορά για λύματα στον χώρο αποστείρωσης», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έγγραφα αυτά είναι πραγματικά, υπάρχουν θέματα ωστόσο ερώτημα παραμένει το εάν έχουν λυθεί αυτά τα προβλήματα.

Το νοσοκομείο μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει προβλήματα υποστελέχωσης, και ακόμα υπάρχουν και ζητήματα εργολαβιών που έχουν αναληφθεί μέσα στο νοσοκομείο και προσπαθούν οι ιθύνοντες να βρουν λύση.

Προηγούμενο άρθροΔεν άφησαν τίποτα όρθιο! Υπό διάλυση το ΕΣΥ Αργολίδας – Πεθαίνει κόσμος αβοήθητος
Επόμενο άρθροΟ Μπαλαούρας που φώναζε “φρουρά φρουρά “για την Χρυσή Αυγή θέλει να αντικαταστήσει τους Έλληνες με Πακιστανούς (Βίντεο)