Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Παύλος Πολάκης αποκαλύπτει το διαβιβαστικό έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) που πρωτοκολλήθηκε στο Γραφείο Υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή στις 04/10/2021.

Για το συγκεκριμένο έγγραφο γίνεται λόγος ακόμα και για ποινικές ευθύνες και το οποίο «αποδεικνύει ότι όταν χθες ο κ. Καραμανλής δήλωνε στην Επιτροπή Διαφάνειας πως δεν γνώριζε το θέμα, κορόιδευε χωρίς δισταγμό και ντροπή την ελληνική κοινωνία και τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη».

Πιο αναλυτικά στο δελτίο τύπου αναφέρεται ότι:

Η αποκάλυψη αυτή γίνεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Χάρη Καστανίδη που έφερε στο φως την έκθεση της ΕΑΔ, ή οποία μετά από έλεγχο που διενήργησε για την σύμβαση 717 και είχε ενημερώσει ήδη από τον Οκτώβριο του 2021 τον τότε Υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, για τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν σχετικά με την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας, ζητώντας από αυτόν να προβεί εκτός των άλλων σε εντός 2μήνου άσκηση πειθαρχικού ελέγχου κατά των υπευθύνων.

Απέναντι σε αυτό, ο κ. Καραμανλής δήλωνε άγνοια για την έκθεση χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή!

Απευθυνόμενος στον πρώην υπ. Μεταφορών, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε: «Κώστα Καραμανλή, η χθεσινή σου εμφάνιση στη Βουλή αποτελεί μέγιστη πρόκληση τόσο προς το Κοινοβούλιο και τη Δικαιοσύνη που ερευνά τις ευθύνες του δυστυχήματος, όσο και προς τη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών μας στα Τέμπη».

Προηγούμενο άρθροΔ.Γάκης: “Το επικίνδυνο στοιχείο γραφένιο μέσα στα σκευάσματα της Pfizer” (φώτο)
Επόμενο άρθροΤετράωρη στάση εργασίας ανακοίνωσε για αύριο η ΠΟΕΔΗΝ – Όταν έδιωχναν τους υγειονομικούς με αναστολή δεν αντιδρούσες Μιχάλη τώρα φωνάζεις που αδειάζει η τσέπη