“Βόμβα” στη Δικαιοσύνη! Παραιτείται Ανώτατη Δικαστής καταγγέλλοντας τη “βρωμιά” που υπάρχει στον θεσμό έτσι όπως τον κατάντησε ο Τσιάρας

«Βόμβα» στη Δικαιοσύνη αποτελεί η παραίτηση από το νεοεκλεγέν ΔΣ της «Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών, για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες», της πρώην Προέδρου της, Αρεοπαγίτη ε.τ. Διονυσίας Μπιτζούνη, καθώς η Ανώτατη Δικαστής κατήγγειλε βαριές παρατυπίες στoν τρόπο, που διεξήχθησαν οι εκλογές όπως ότι, ψήφισαν νέα μέλη της Εταιρείας – Δικαστές χωρίς να έχουν καταβάλει οι ίδιοι τις απαιτούμενες συνδρομές, τις οποίες ανέλαβε να πληρώσει υποψήφια και μέλος του απερχόμενου Δ.Σ!

Στην επιστολή της η κ. Μπιτζούνη, που όσα καταγγέλει κλονίζουν σοβαρά την 35χρονη ιστορία της «Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών, για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες» , αναφέρει μεταξύ άλλων ότι, την ημέρα των αρχαιρεσιών παρατηρήθηκε αθρόα εισροή νέων μελών Δικαστών, οι οποίοι ενεγράφησαν χωρίς να καταβάλουν την εγγραφή και την συνδρομή τους, αλλά ανέλαβε την υποχρέωση να τα καταβάλλει υποψήφια, αφού προηγουμένως τους είχε υποδειχθεί συγκεκριμένη λίστα με οκτώ υποψήφιους.

«Αθρόα εισροή νέων μελών κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής χωρίς καταβολή συνδρομής εξ ιδίων (υπόσχεση πληρωμής της συνδρομής από συγκεκριμένο υποψήφιο, με την υπόδειξη σταυροδότησης συγκεκριμένων οκτώ ατόμων, εφόσον φυσικά δεν έχουν υποχρέωση σε κάποιον άλλο υποψήφιο, γεγονός που δημιουργεί ζήτημα νομιμότητας των εκλογών).» Από το κείμενο- παραίτησης της επανεκλεγείσης προέδρου της Εταιρείας κ. Μπιτζούνη προκύπτει ότι, ο τρόπος με τον οποίο διεξήχθησαν οι τελευταίες αρχαιρεσίες «απαξιώνουν το ρόλο και το σκοπό της Εταιρείας και προσβάλλουν θεσμούς και προσωπικότητες» και μάλιστα σε ένα χώρο, στον οποίο δραστηριοποιούνται δικαστές!