Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου και στον οποίο συμμετείχαν γύρω στους 77.000 υποψηφίους, θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμα επιτυχία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Σημειώθηκαν αρκετές καταστάσεις που μόνο γέλιο (αλλά και θλίψη στους υποψηφίους) μπορούν να προκαλέσουν.

Λόγω αυτής της κατάστασης, εκατοντάδες υποψήφιοι είναι έτοιμοι να αρχίσουν να στέλνουν εξώδικα στον οργανισμό και αμέσως μετά να προσφύγουν στα δικαστήρια προκειμένου να κηρύξουν άμεσα τον διαγωνισμό άκυρο.

Από τους 77.000 υποψηφίους, οι 1.200 σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικά. Μάλιστα, μία εκ των υποψηφίων ανέφερε πως «Ο χρόνος έναρξης ήταν 9 το πρωί, αλλά σε πολλά εξεταστικά κέντρα ξεκίνησαν στις 10.00, 10.30, 10.40»

«Σε πολλά εξεταστικά κέντρα υπήρχε ανοχή στα κινητά, ενώ οι οδηγίες του ΑΣΕΠ λένε ότι τα κινητά πρέπει να είναι στο πάτωμα. Τους επέτρεπαν να έχουν τα κινητά ανοιχτά μέχρι να έρθουν τα θέματα. Οπότε καταλαβαίνετε κάποιος μπήκε στις 09.00 βγήκε στις 10.00 και διέδωσε τα θέματα. Σε ορισμένα εξεταστικά κέντρα, επειδή δεν υπήρχε ρολόι άφησαν τους εξεταζόμενους να έχουν τα κινητά τους πάνω στα θρανία τους και άπλα τους υποχρέωσαν να το έχουν flight mode», πρόσθεσε.

«Υπήρχε το κομμάτι του αριθμητικού συλλογισμού και σε πολλά εξεταστικά κέντρα δεν τυπώθηκαν σωστά τα θέματα. Αυτό το παραδέχθηκε και ο ΑΣΕΠ και έδωσαν 30 λεπτά έξτρα, αλλά στο δικό μας εξεταστικό κέντρο έδωσαν 5 λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ένα από τα πιο τραγελαφικά γεγονότα είναι ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού ανακοίνωσε ότι στο μάθημα «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» όλες οι απαντήσεις θα θεωρηθούν σωστές!

Το γιατί ξεπερνά κάθε φαντασία. Αιτία αποτελεί η μη ευκρίνεια στη φωτοτύπιση της ερώτησης. «Επισημαίνεται ότι για λόγους ίσης μεταχείρισης των υποψηφίων, για δεκαεπτά (17) ερωτήσεις του μαθήματος «Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας» (39, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 58, 60, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70 και 73), η Κ.Ε.Δ. αποφάσισε να θεωρηθεί ως ορθή οποιαδήποτε επιλογή, λόγω της απόκλισης που παρατηρήθηκε στην ευκρίνεια/φωτεινότητα σκιασμένων κρίσιμων τετραγώνων κατά τη φωτοτύπηση των ερωτηματολογίων σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα ορισμένων εξεταστικών κέντρων» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Πέρα όμως από λάθη στην διαδικασία, υπάρχουν και αρκετές καταγγελίες για τις απαντήσεις των θεμάτων που κλήθηκαν να γράψουν οι υποψήφιοι. Το λάθος βρισκόταν στο κομμάτι των δεξιοτήτων, καθώς οι απαντήσεις ήταν διφορούμενες.

Κι αυτό γιατί οι ερωτήσεις σχεδιάστηκαν για να βαθμολογηθούν ποσοστιαία με τη διαβαθμισμένη λογική – από τις τέσσερις απαντήσεις η μία είναι λάθος, άλλες δύο είναι λίγο πιο σωστές και η τέταρτη είναι η ορθότερη -, ωστόσο θα βαθμολογηθεί μόνο η σωστή απάντηση.

Το υπουργείο αναφέρει πως δεν φέρει ευθύνη για το διαγωνιστικό μέρος. «Το υπουργείο έφτιαξε το νομοθετικό πλαίσιο, πάνω στο οποίο έρχεται και πατάει ο διαγωνισμός». Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσε προχθές το υπουργείο, στην οποία αναφέρεται πως δεν είναι δυνατόν «να εγκαλείται το υπουργείο για ανακοινώσεις της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και για επιλογές που κάνει αυτή σε σχέση με τον διαγωνισμό».

Προηγούμενο άρθροΑποτεφρώνουν τα σκευάσματα του θανάτου στην Ευρώπη! Πεταμένα τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών – Έστειλαν στον τάφο εκατομμύρια ανθρώπους
Επόμενο άρθροΕπικίνδυνος για τη χώρα! Ο Καραμανλής εμφανίστηκε στη Βουλή και τα παρουσίασε όλα τέλεια! Δεν έγινε κανένα λάθος την ώρα που βρίσκονται στο χώμα 57 ψυχές – Πότε θα λογοδοτήσουν στα δικαστήρια αυτοί οι άνθρωποι