Οι κάτοικοι στη Δεσκάτη ζητούν μέτρα για να μην χαθούν όπως τονίζουν άλλες ζωές. Τα Γρεβενά στο επίκεντρο για ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο.

Το δικαίωμα στην υγεία διεκδικούν οι κάτοικοι της Δεσκάτης στα Γρεβενά αλλά και των όμορων δήμων, που εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας που βρίσκεται στην έδρα του ομώνυμου Δήμου. Με δανεικό ασθενοφόρο από το ΕΚΑΒ, καθώς το μοναδικό που διέθετε η περιοχή βρίσκεται στο συνεργείο.

Με δύο παθολόγους γιατρούς και χωρίς παιδίατρο από τον περασμένο Αύγουστο και με βασικές ειδικότητες να λείπουν, το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες της περιοχής.

Το μεσημέρι προχώρησαν σε διαμαρτυρία για τραγικές ελλείψεις, δηλώνοντας πως δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως για να προσεγγίσουν την δευτεροβάθμια μονάδα υγείας οι κάτοικοι της περιοχής, απαιτείται τουλάχιστον μία ώρα, κινούνται σε επαρχιακό ορεινό επαρχιακό δίκτυο και σε πολλές των περιπτώσεων, ο χρόνος έχει αποβεί μοιραίος για την ζωή συμπολιτών τους.

Το Κέντρο Υγείας Δεσκάτης δέχεται ασθενείς από 3 περιφερειακές Ενότητες Γρεβενών, Κοζάνης και Λάρισας. Μιλώντας στη ΕΡΤ ο δήμαρχος Δεσκάτης, Δημήτριος Κορδίλας, έκανε λόγο για τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Κέντρο Υγείας εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του.

Σε ψήφισμα μάλιστα του Δημοτικού Συμβουλίου ζητούν από το Υπουργείο Υγείας και τους αρμοδίους να καλυφθούν όλα τα κενά των οργανικών θέσεων καθώς από τους 11 γιατρούς καλύπτονται μόνο 2, ενώ ζητούν σύγχρονο καινούργιο ασθενοφόρο που δεν υπάρχει.

Προηγούμενο άρθροΚορυφαίος οικονομολόγος προειδοποιεί: “Οι Αμερικανικές τράπεζες θα σκάσουν σαν βόμβα”
Επόμενο άρθροΔεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο! Αρπάζουν ακίνητα και κάνουν κατάσχεση λογαριασμών στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου Κρήτης