Ποινική δίωξη στον Πάτση και στις δύο γυναίκες του – Με τη γυναίκα του Τσιάρα που τα άρπαζαν μαζί τι θα γίνει

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Πάτση για δυο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος προχώρησε ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.

Πλέον, ο ανεξάρτητος βουλευτής διώκεται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση και για συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξης σε βάρος της νυν αλλά και της πρώην συζύγου του κ. Πάτση.

Συγκεκριμένα, η σημερινή σύζυγος του ανεξάρτητου βουλευτή διώκεται για το αδίκημα της συνέργειας σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου, ενώ η πρώην σύζυγός του κατηγορείται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως τα αδικήματα που έχει απαγγελθεί στους τρεις κατηγορούμενους φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα από 17/7/2019 έως 25/2/2022.

Μεταξύ άλλων ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε πισίνα 28 τετραγωνικών μέτρων στο όνομα της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη. Ακόμη, ο κ. Πάτσης φέρεται να ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τετραγωνικών μέτρων αντί των 4029 τετραγωνικών μέτρων που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής

Επιπλέον, φέρεται ότι:

Σε οχτώ δανειακές υποχρεώσεις δικηγορικής εταιρείας του από τράπεζα εξωτερικού αντέγραψε λανθασμένο ποσό και επιπλέον παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Δεν δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών με την Κύπρο, ενώ η νυν σύζυγος του να μην δήλωσε ότι συμμετείχε σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, να σημειωθεί ότι η υπόθεση διαβιβάζεται σε ειδικό εφέτη ειδικό ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών.