Με την έγκριση της κυβέρνησης κατασκόπευσε όλη την Ελλάδα η Ρωσίδα!

Στους συνδέσμους που είχε η «Μαρία Τσάλλα» και τη βοήθησαν να εγκατασταθεί στην Ελλάδα αλλά και στα διάφορα ταξίδια που πραγματοποιούσε, εστιάζουν οι έρευνες των Αρχών ώστε να ξετυλίξουν το «κουβάρι» της υπόθεσης κατασκοπείας, την οποία αποκάλυψε η ΕΥΠ.

Όπως αναφέρει το STAR στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται οι επισκέψεις της Ρωσίδας κατασκόπου σε ακριτικές περιοχές και συγκεκριμένα αυτή στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου αποβιβάζονται αμερικανικές δυνάμεις με προορισμό τον πόλεμο στην Ουκρανία, κάτι που ενδεχομένως να ενδιέφερε τη Ρωσία.

Κρίσιμος είναι και ο ρόλος της γυναίκας η οποία εμφανίστηκε ως μάρτυρας και η ίδια φαίνεται να την φιλοξενούσε στο Αλιβέρι. Στην περιοχή δηλαδή όπου κατάφερε να γίνει επισήμως δημότης στις 21 Δεκεμβρίου του 2018, όπως φαίνεται και στο πιστοποιητικό οικογενειακής της κατάστασης που έρχεται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με αυτό αναγράφεται ως δήμος γέννησης το Μαρούσι, ημερομηνία κτήσης δημοτικότητας 21-12-2018, ημερομηνία κτήσης ιθαγένειας 09-12-1991, όνομα μητέρας Αναστασία και όνομα πατρός, άγνωστο.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με την ΕΥΠ να συγκεντρώνει στοιχεία για τον κύκλο επαφών και γνωριμιών της Ρωσίδας κατασκόπου προκειμένου να δουν το βαθμό διείσδυσης σε πολιτικούς και στρατιωτικούς χώρους.

Νέα στοιχεία βρέθηκαν στο Αλιβέρι όπου η Ρωσίδα κατάσκοπος κατάφερε να εγγραφεί στο δημοτολόγιο με τη βοήθεια δικηγόρου ο οποίος όχι μόνο πίεζε, όπως προκύπτει, τη ληξίαρχο αλλά της βρήκε και λύση για το θέμα του τόπου κατοικίας.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το 2018 ο δικηγόρος όχι μόνο δεν βρέθηκε τυχαία στο ληξιαρχείο όταν πήγε η «Μαρία Τσάλλα», αλλά πήγε επί τούτου και μάλιστα άσκησε πιέσεις στην υπάλληλο να προχωρήσει τις διαδικασίες. Ο δικηγόρος φέρεται να πήγαινε στην υπηρεσία σε καθημερινή βάση και να πιέζει την υπάλληλο για να προχωρήσει η διαδικασία.

Η υπάλληλος του δήμου αρνούταν να προχωρήσει χωρίς να έχει επαρκή στοιχεία, καθώς κάτι δεν της «κολλούσε» στην όλη υπόθεση. Μάλιστα, έκανε δύο αιτήματα στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την περίπτωση της Ρωσίδας και προχώρησε στην εγγραφή μόνο όταν πήρε έγκριση από το υπουργείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπάλληλος κάποια στιγμή δέχτηκε απειλές επειδή καθυστερούσε την υπόθεση, ζητώντας κι άλλα έγγραφα. Τελικά, συγγενικό πρόσωπο του δικηγόρου προσκόμισε χαρτί όπου δήλωνε ότι η «Μαρία Τσάλλα» έμεινε σπίτι του, ενώ ο δικηγόρος κατέθεσε και συμβόλαιο ανυπόγραφο πλαστογραφημενο ότι διέμενε στο συγκεκριμένο σπίτι.

Φυσικά, η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δεν γνώριζε τίποτα και έπαθε σοκ όταν το έμαθε από δημοσιογράφους. Έκτοτε ψάχνει να βρει τι και πώς έγινε, καθώς δεν είχε ιδέα ότι υπήρχε τέτοιο συμφωνητικό.