Νέα προκλητική συγκέντρωση είχαμε από αριστερούς εθνομηδενιστές, από Πακιστανούς και διάφορες άλλες οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας!

Απαίτησαν χαρτιά για όλους του μετανάστες, να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ μίλησα για ”ρατσιστική” ελληνική κυβέρνηση!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ:

”Στην κεντρική συγκέντρωση στην Ομόνοια ακούστηκε ηχηρά το μήνυμα από τα Τέμπη μέχρι το Αιγαίο, δολοφονούν εργάτες, φοιτητές, μετανάστες, ανοιχτά σύνορα για την προσφυγιά, στη φυλακή οι φασίστες. Είναι ώρα να ανατρέψουμε την κυβέρνηση που δολοφονεί στα Τέμπη και το Αιγαίοι με την ορμή των απεργιών και των καταλήψεων στα πανεπιστήμια και τους χώρους της τέχνης.

Η συγκέντρωση στην Ομόνοια ξεκίνησε με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσιάφτη, αντιπρόεδρου του Σωματείου Μηχανοδηγών ΟΣΕ, με ενός λεπτού σιγή για τους αδικοχαμένους των Τεμπών. Χαιρέτησαν η γιατρός, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ Αργυρή Ερωτοκρίτου, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, οι πρόσφυγες από το καμπ της Ριτσώνας, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας «Η Ενότητα», ο Αντιλιάν Κοτζάι από την κίνηση Ορίζοντες, ο Κώστας Παπαδάκης, συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Αντώνης Ρέλλας, σκηνοθέτης και ακτιβιστής Κίνηση Καλλιτεχνών με αναπηρία, η Κατερίνα Σπυριδάκου, Χμηικό Αθήνας, η Εύα Ντόκου, φοιτήτρια ΠΑΔΑ, ο Βασίλης Κουκαλάνι, σκηνοθέτης ηθοποιός από την κατάληψη του ΡΕΞ.
Στην πορεία πήραν μέρος η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με εργατικά συνδικάτα, με τα πανό του ΕΚΑ, των σωματείων νοσοκομείων του Άγιου Σάββα και του Γεννηματά, των κοινωνικών λειτουργών, της Ε ΕΛΜΕ Αθήνας, του Βυζαντινού Μουσείου, της Εναλλακτικής Παρέμβασης Δικηγόρων, των προσφύγων του καμπ της Ριτσώνας μαζί με την Κοινότητα Καμερούν, της Πακιστανική Κοινότητα, του Σωματείου Αλβανών Μεταναστών, των Αποδήμων του Μπαγκλαντές.
Ακόμη φοιτητές και φοιτήτριες των σχολών που βρίσκονται σε καταλήψεις και κινητοποιήσεις όπως η ΑΣΚΤ, η ΣΔΟΚΕ και η ΣΕΤ του ΠΑΔΑ, οι Χημικοί Μηχανικοί, Μεταλλειολόγοι, ΙΦΕ, Φιλοσοφική.

– Advertisement –
Με πανό επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ, η ΟΡΜΑ, Η Αριστερή Συσπείρωση και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πρόσφυγες και οι προσφύγισσες της Ριτσώνας έδωσαν το τόνο. Τα συνθήματα της πορείας στράφηκαν αιχμηρά κατά της κυβέρνησης της ΝΔ:
-ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΑΣ ΘΑΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ
-ΠΕΣΤΟ ΔΥΝΑΤΑ, ΠΕΣΤΟ ΚΑΘΑΡΑ,ΣΥΝΟΡΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
-ΟΧΙ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ,ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
-ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΖΕΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΘΑΡΜΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΚΟΤΩΣΕΣ ΠΑΙΔΙΑ
-ΦΡΑΧΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ
-ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ,ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
-ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Ε ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
-ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ

Είναι «άγνωστο» για ποιο λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έστειλε αστυνομικό για να καταγράφει με κάμερα τις ομιλίες της εξέδρας της Ομόνοιας αφού «ακούνε» συστηματικά από την ΕΥΠ ό,τι κινείται!

Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε σε κλιμάκωση των αγώνων με απεργίες και καταλήψεις για την ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ που έχει το θράσος να στέλνει στη Βουλή ένα Κώδικα Μετανάστευσης με επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες δεύτερης γενιάς και τους αιτούντες ασύλου. Η ΚΕΕΡΦΑ κάλεσε τα συνδικάτα να στηρίξουν τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, χαρτιά στους μετανάστες, άσυλο, στέγη, ΑΜΚΑ, παιδεία χωρίς αποκλεισμούς.

Προηγούμενο άρθροΚινείται νομικά κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο Πούτιν
Επόμενο άρθροΝΔ συμμορία: Για κακούργημα παραπέμπεται αντιδήμαρχος που τον ήθελε ο Μητσοτάκης για υποψήφιο βουλευτή