Τα παραδέχεται όλα ο Γεωργιάδης: “Αποτύχαμε στο θέμα των Τεμπών”

Εκ των… υστέρων αποφάσισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, να παραδεχτεί την ανικανότητα της κυβέρνησης και την ευθύνη που φέρει του τρομερού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

«Αποτυχία μας που δεν εξηγήσαμε τι πραγματικά συμβαίνει στα Τέμπη» ομολόγησε νωρίτερα με νόημα ο κ. Γεωργιάδης. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε την αηδία και τον απόλυτο εξευτελισμό ήταν η δήλωσή του ότι, για το συγκεκριμένο δυστύχημα δεν ευθύνεται ο Κώστας Καραμανλής! Τελικά, αν δεν φταίει και ο καθηρημένος υπουργός μεταφορών για τα ρουσφέτια και τους τραγικά λάθους χειρισμούς του από το δικό του μετερίζι, ποιος φταίει; Μήπως ο κόσμος που επέλεξε να ταξιδέψει με το συγκεκριμένο τρένο; Αηδία και αποτροπιασμός… «Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για το δυστύχημα, η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια, την ανέλαβε και με γενναιότητα, αλλά δεν ευθύνεται για το λάθος του σταθμάρχη. Ο κανιβαλισμός που ακολούθησε θα λειτουργήσει αρνητικά στο μέλλον, κανένας πολιτικός δεν θα θέλει να παραιτηθεί» είπε με θράσος ο υπουργός.

«Είναι ορισμός τους ανθρώπινου λάθους, είναι απολύτως προφανές τι συνέβη, ότι συγκεκριμενοι άνθρωποι σε συγκεκριμένη θέση έκαναν σειρά λαθών, το ένα λάθος μετά το άλλο. Ήταν άκομψο να συζητάμε για τα λάθη του σταθμάρχη την ώρα που θάβαμε τα παιδιά» είπε ο κ. Γεωργιάδης. Ανέφερε ότι ο ίδιος από την πρώτη στιγμή μετά το δυστύχημα τονίζει πως το ηλεκτρονικό σύστημα λειτουργούσε. «Δεν το είπα από το μυαλό μου, υπάρχει καταγραφικό μηχανήμα, έχουν παραδοθεί όλα στον ανακρτιή και στον εισαγγελέα, είναι στοιχείο της δικογραφίας» ανέφερε.

«Ένα τόσο τραγικό δυστύχημα δεν θα μπορούσε να μην έχει επίπτωση στην κυβέρνηση», συνέχισε στις δηλώσεις του ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα αποτελέσματα χθεσινών δημοσκοπήσεων που δείχνουν τεράστια πτώση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας. «Είναι η φυσιολογική αντίδραση αυτό που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις», είπε ο υπουργός και σχολίασε πως παρ’ όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο κύριος αντίπαλος της κυβέρνησης δεν εισπράττει καθόλου επιπλέον ποσοστά. «Έχουμε περισσότερο μια οργή του κόσμου που οδηγεί σε μια αντισυστημική συμπεριφορά» ανέφερε και προέβλεψε ότι η οργή θα καταλαγιάσει. Σχολίασε μάλιστα ότι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ περί δημοσκοπήσεων «γίνεται κάπως κουραστική».