Οι γονείς του Κωνσταντίνου, του 28χρονου ποδοσφαιριστή από τη Σύρο που έχασε τη ζωή του πριν από περίπου έναν μήνα στη Σύρο ζητούν απαντήσεις από τους γιατρούς. Ο 28χρονος έπαθε ανακοπή και πέθανε ξαφνικά, παρά τις βεβαιώσεις των γιατρών ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την καρδιά του.

Όπως λένε, ο γιος τους θα μπορούσε να ζει και καταγγέλλουν ιατρική αμέλεια πίσω από τον θάνατό του. Η κυρία Μαρία και ο κύριος Χρήστος ζητούν δικαίωση για το παιδί τους που «έφυγε» από αμέλεια των γιατρών, όπως καταγγέλλουν, αφού «περιφερόταν από γιατρό σε γιατρό, χάνοντας πολύτιμο χρόνο».

Συντετριμμένοι με την απώλειά τους, βρέθηκαν στο πλατό της εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το μεσημέρι της Πέμπτης. Η μητέρα του περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την αγωνία τόσο του γιου της, όσο και της ίδιας, την περίοδο που έκανε συνεχείς εξετάσεις και προσπαθούσε να μάθει τι του συμβαίνει.

«Λιποθύμησε. Τον έβαλαν στο ασθενοφόρο. Φώναζα “Κώστα, μη!”. Επανήλθε για λίγο… Άρχισε να μιλά κανονικά. Μετά τον πήραν μέσα, του έκαναν ΚΑΡΠΑ, όμως δεν ανταποκρίθηκε. Ήρθε ο γιατρός και μου είπε “Αυτό ήταν”», περιέγραψε η μητέρα του άτυχου 28χρονου.

«Όταν ένας γονιός “χάνει” το παιδί του, χάνει και το νόημα της ζωής. Δεν έχω λόγια, δεν ξέρω τι να πω. Πιστεύω ότι είναι αμέλεια, έπρεπε να τον είχαν κρατήσει στο νοσοκομείο», δήλωσε ο πατέρας του.

Ο Κωνσταντίνος ήταν ένα χαμογελαστό παιδί, λάτρευε τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρό και έπαιζε στην τοπική ομάδα της Σύρου. Μάλιστα, έναν μήνα πριν «φύγει» από τη ζωή, είχε επισκεφτεί ιδιωτικό καρδιολόγο. Τον ίδιο γιατρό επισκέφθηκε και λίγες ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο οποίος τον διαβεβαίωνε πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Όμως οι πόνοι και η δυσφορία επέμεναν για τον 28χρονο, ο οποίος κάλεσε τη μητέρα του να πάει στο νησί από την Αθήνα. Πήγαν μαζί στο νοσοκομείο της Σύρου, όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις: ακτινογραφία, γενική αίματος και καρδιογράφημα. Οι γιατροί του συνέστησαν ένα εισπνεόμενο φάρμακο και τον έστειλαν σπίτι του, λέγοντας πως πρόκειται για κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού.