Προσπαθούν να μαζέψουν το αφήγημα για τον ανήξερο Μητσοτάκη! Τεράστια κατακραυγή για τον τουρίστα πρωθυπουργό που δεν γνωρίζει ούτε ποιος του “φοράει τα κέρατα”

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα της δικής του δήλωσης την Τρίτη περί άγνοιας του Κυριάκου Μητσοτάκη για και της αδιέξοδης επικοινωνιακής γραμμής του «ανήξερου» πρωθυπουργού επιχείρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την Πέμπτη, προδίδοντας έτσι τον πανικό που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου στη μανιασμένη του προσπάθεια να βγάλει «εκτός κάδρου» τον πρωθυπουργό.

Την Τρίτη νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα. Ο Γιάννης Οικονόμου από τηλεοράσεως επιχείρησε να φιλοτεχνήσει για μία ακόμα φορά το προφίλ ενός Κυριάκου Μητσοτάκη που «δεν γνώριζε», αυτή τη φορά για τα τρένα και την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Η «υπεράσπιση» αυτή του πρωθυπουργού ήρθε να προστεθεί στην άγνοια που δήλωσε για τις υποκλοπές παρά την εποπτεία της ΕΥΠ που πήρε από την πρώτη στιγμή διακυβέρνησής του. Η οποία τότε ακολούθησε την άγνοια για τη μελέτη Τσιόδρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ που ο ίδιος υποστήριζε πως δεν είχε παραλάβει, παρότι υπήρχε στο συρτάρι του Μεγάρου Μαξίμο. Ενδιάμεσα ήρθε και η… άγνοια πως μπορεί να χιονίσει μέρα-μεσημέρι, που επικαλέστηκε στον χιονιά-τραγέλαφο της Αττικής τον περσινό χειμώνα.

«Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Εγώ αυτό που θα σας πω, χωρίς να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου είναι ότι οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν. Δεν είχε μεταφερθεί τέτοια εικόνα στον πρωθυπουργό, δεν είχε μεταφερθεί το χάος […]. Όλες οι αλυσίδες που εμπλέκονται έχουν την ευθύνη. Υπάρχει και πολιτική ευθύνη που αναλήφθηκε ακριβώς αυτό. Προφανώς όφειλαν να ήξεραν αυτό το μπάχαλο, αυτό το χάος σε ό,τι αφορά στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στον ΟΣΕ» ανέφερε μεταξύ άλλων την περασμένη Τρίτη ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, ενώ σε άλλο σημείο έγινε ακόμα πιο ξεκάθαρος.

«Η εικόνα αυτή της διάλυσης που αναδείχθηκε μέσα από το δυστύχημα με τον πιο τραγικό τρόπο σε επίπεδο κυβέρνησης δεν είχε φτάσει ποτέ. Δεν είχε μεταφερθεί από τον ΟΣΕ στο υπουργείο; Δεν είχε μεταφερθεί από τα κατώτερα κλιμάκια του ΟΣΕ στη διοίκηση του ΟΣΕ; Θα αποδειχθεί. Όφειλαν να γνωρίζουν οι εμπλεκόμενοι με τον ΟΣΕ ότι υπάρχει αυτό το μαύρο χάλι κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να είναι ανεκτό. Μιλάμε για παθογένεια» συμπλήρωσε, βάζοντας στο στόχαστρο του Κυρ. Μητσοτάκη τον Κώστα Καραμανλή τον νεότερο, αλλά και τα στελέχη που ο ίδιος επέλεξε για τους σιδηροδρομικούς φορείς.

Και εκεί που νομίζαμε πως τα έχουμε ακούσει όλα, ήρθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Πέμπτης να το ανατρέψει. Μετά τις δημοσκοπήσεις της περασμένης Τρίτης που χτύπησαν συναγερμό στο πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά και την γενική κατακραυγή των πολιτών για τον εμπαιγμό της άγνοιας που έχει γίνει σύστημα από τον Κυρ. Μητσοτάκη, ο Γ. Οικονόμου εμφανίστηκε στην ενημέρωση πολιτικών συντακτών σε μία ακόμα μνημειώδη προσπάθεια να παίξει με την νοημοσύνη πολιτών και δημοσιογράφων.

Έτσι, όσοι άκουσαν την εισήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου έμειναν άφωνοι από την υπογράμμιση του αυτονόητου, του να αναφέρεται δηλαδή ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός γνωρίζει όσα θα έπρεπε -και προκύπτει από μία σειρά στοιχεία- να γνωρίζει.