Καταψήφισαν μέχρι και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας! Θέλουν να εξαθλιώσουν εντελώς τον κόσμο οι κοπρίτες

Το πράσινο φως για την καθιέρωση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος άναψε την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο. Συνολικά 336 ευρωβουλευτές τάχθηκαν υπέρ ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν στηρίχθηκε από τη Δεξιά και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, με 336 ψήφους εγκρίθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα με το οποίο καλεί την Κομισιόν να υπάρξει Ευρωπαϊκή οδηγία ώστε να υπάρξει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Κατά την ψηφοφορία, υπέρ τάχθηκαν οι ευρωβουλευτές από την Αριστερά, τους Σοσιαλιστές, τους Πράσινους και αρκετοί από το Renew Europe. Αντίθετα, από τη Δεξιά και την Ακροδεξιά αρνητικά ψήφισαν 174 ενώ απείχαν 121.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης στηλιτεύει το γεγονός πως μεταξύ εκείνων που δεν στήριξαν την πρωτοβουλία για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, συμπεριλαμβάνονται και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που οι «γαλάζιοι» ευρωβουλευτές προκαλούν ερωτήματα με την επιλογή τους.