Βρίσκονται πλέον σε πανικό! Τάζουν αύξηση του κατώτατου μισθού για να ξεχαστεί ο κόσμος από τη δολοφονία των Τεμπών – Έχουν τελειώσει ότι και να κάνουν

Επισπεύδει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού, εν μέσω της διαφαινόμενης προεκλογικής κατάρρευσης, την οποία επιβεβαιώνουν τα πρόσφατα προεκλογικά ευρήματα που δείχνουν εκλογικό ντέρμπι μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ, στο φόντο των μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αλλά και της αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης που αποφάσισε η ΕΚΤ, εντείνοντας τους φόβους για τον κίνδυνο νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης, με τις επιπτώσεις στο κόστος δανεισμού να εκτιμάται ότι θα δημιουργήσουν νέο ανοδικό σπιράλ σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια αλλά και τις ανατιμήσεις σε μια σειρά βασικών αγαθών και προϊόντων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει την Παρασκευή στις 10:00 συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, για το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες ο ίδιος ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι κατώτατος μισθός μετά την αύξηση δεν θα φτάσει τελικά τα 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα, ξεχνώντας επίσης να διευκρινίσει ότι τα «καθαρά» χρήματα που θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι, θα είναι λιγότερα από τα 800 ευρώ, ανάλογα και με τις κρατήσεις.