Προχωράει σε μήνυση κατά του Κώστα Καραμανλή και οποιουδήποτε πολιτικού έχει ευθύνη ο πατέρας του νεκρού παιδιού στα Τέμπη Δημήτρη Ασλανίδη

Mήνυση κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή θα καταθέσει ο πατέρας του 26χρονου Δημήτρη Ασλανίδη που βρήκε τραγικό θάνατο στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο Mega, «ο κ. Ασλανίδης, πατέρας θύματος του δυστυχήματος μου έδωσε εντολή να καταθέσω μήνυση και ύστερα αγωγή στον Κώστα Καραμανλή, τον πρώην υπουργό Μεταφορών  ο οποίος πριν το δυστύχημα είχε εγγυηθεί ότι οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι ασφαλείς για τον ελληνικό λαό. Επίσης θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου».

Όπως είπε ο Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, «θα κινηθούμε νομικά και θα αναζητήσουμε ποινικές ευθύνες γι΄ αυτό το φρικτό δυστύχημα είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε είναι από τον ΟΣΕ ακόμη και από την ιταλική εταιρεία που έχει τη διαχείριση».

Να σημειωθεί ότι ο παραιτηθείς Κώστας Καραμανλής, στις 20 Φεβρουαρίου, οκτώ ημέρες πριν από τη σιδηροδρομική τραγωδία, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή είχε εμφανιστεί θιγμένος και ενοχλημένος για τα ερωτήματα περί ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου που του είχαν τεθεί.

Τότε μεταξύ άλλων είχε αναφέρει: «Είναι ντροπή και ντρέπομαι, που θέτετε θέματα ασφαλείας. Θα ήθελα να ανακαλέσετε αμέσως. Είναι ντροπή. Όταν σας εξήγησα και σας το ξαναλέω. Διασφαλίζουμε την ασφάλεια. Είστε αδιάβαστος, δυστυχώς όπως πολλοί συνάδερφοι σας. Έχετε μπερδέψει την κατάσταση».

Ο 26χρονος Δημήτρης Ασλανίδης, όπως είχε αναφέρει ο πατέρας του, είχε πάει στην Αθήνα για να ζητήσει σε γάμο την κοπέλα του, Καλλιόπη, και επέστρεφε σπίτι του με το μοιραίο για τη ζωή του τρένο.