Είναι αδίστακτοι! Αρπάζουν μέχρι και ακίνητα από τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι Κρήτης! Μέχρι που θα φτάσετε ρε τομάρια;

Στα “κάγκελα” βρίσκονται οι σεισμόπληκτοι της Κρήτης μετά το μπλοκάρισμα των «ακατάσχετων» λογαριασμών και τις κατασχέσεις ακινήτων τους.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι» ανέφερε στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων “Η Ελπίδα” κ. Κώστας Γκαντάτσιος.

Αναφέρθηκε σε 12 περιπτώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας σεισμόπληκτων σε περιοχές των δήμων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Γκαντάτσιο «μια από τις κατασχέσεις στο Αρκαλοχώρι αφορά σε ακίνητο στην οποία δόθηκε εντολή κατάσχεσης, από ιρλανδικό fund, ΠΡΙΝ λήξει η αναστολή των πλειστηριασμών».

Την ίδια στιγμή όπως τόνισε, υπάρχουν σεισμόπληκτοι των οποίων οι λογαριασμοί με τα ακατάσχετα χρήματα της αρωγής έχουν δεσμευτεί από τράπεζα και παραμένουν μπλοκαρισμένοι.

Παράλληλα εξήγησε ότι από τους 8.000 φακέλους που πρέπει να υποβληθούν έχουν κατατεθεί 1.200 μέχρι σήμερα και έχουν πάρει έγκριση ανακατασκευών και επιδιορθώσεων επτά.

«Έρχονται δυναμικές κινητοποιήσεις» κατέληξε ο Γκαντάτσιος.