Διέγραψαν τον Κώστα Πλεύρη από τον Δικηγορικό Σύλλογο για το ναζιστικό χαιρετισμό – Τον γιο του που εφάρμοσε τις τακτικές των ναζί στους Έλληνες δεν θα του κάνετε μήνυση

Παρελθόν αποτελεί ο Κωνσταντίνος Πλεύρης από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), καθώς διαγράφηκε και μάλιστα με ομόφωνη απόφαση του Α΄ Τμήματος του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, μετά τον -κατ’ επανάληψη- ναζιστικό χαιρετισμό του στην αίθουσα όπου δικαζόταν η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικότερα, η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και είναι άμεσα εκτελεστή. Κατά συνέπεια η πειθαρχική απόφαση ισχύει μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της πιθανολογούμενης έφεσης που θα ασκήσει ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου.

Τι σημαίνει στην πράξη η διαγραφή του

Με την κοινοποίηση της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ο κ. Πλεύρης θα καταθέσει την επαγγελματική του ταυτότητα του μέλους του ΔΣΑ. Έτσι, δεν θα μπορεί να ασκεί δικηγορία, ενώ ταυτόχρονα θα μπλοκαριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα του Συλλόγου η έκδοση γραμματίων προείσπραξης στο όνομά του.

Της απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ είχαν προηγηθεί οι σχετικές ενέργειες του προέδρου του Συλλόγου Δημήτρη Βερβεσού, της συντονίστριας των Πειθαρχικών Τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Μαρινέττας Γούναρη-Χατζησαράντου και του πρόεδρου των Πειθαρχικών Συμβουλίων του ΔΣΑ Ζήση Κωνσταντίνου.

Η πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη ασκήθηκε μετά τον κατ’ επανάληψη ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στη δικαστική αίθουσα που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο εν λόγω δικηγόρος είναι συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Παράλληλα, είναι σε εκκρεμότητα το ποινικό σκέλος σε βάρος του Κωνσταντίνου Πλεύρη μετά την εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνου για διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας μετά τον δεύτερο ναζιστικό χαιρετισμό του μέσα στην δικαστική αίθουσα.