Το απόκομμα της Νέας Δημοκρατίας κρύβει τον Καραμανλή από τη Βουλή

Δεν θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το δυστύχημα στα Τέμπη, παρά την αρχική συμφωνία που υπήρχε την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τον ΟΣΕ θα ενημερώσει την Επιτροπή Παραγωγή και Εμπορίου ο υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος δεν έχει ορκιστεί ενώ δεν έχει εκδοθεί ούτε το ΦΕΚ του διορισμού του στη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Αυτά προκύπτουν από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η οποία συνεδρίασε σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις διαφωνίες των κομμάτων επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας για να ανακοινώσει ότι δεν προγραμματίζεται συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών.

Ο Γ. Γεραπετρίτης θα εμφανιστεί στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία η ΕΣΗΕΑ πραγματοποιεί απεργία.

«Η ημέρα είναι λίγο περίεργη», σχολίασαν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ακόμη ότι υπάρχει «υπαναχώρηση» της πλειοψηφίας για το ζήτημα της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Διάσκεψη των Προέδρων από βουλευτές της ΝΔ προτάθηκε να έρθει και ο Χρήστος Σπίρτζης στην Επιτροπή Παραγωγής για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Επιτροπή Παραγωγής δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, ενώ ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι δεν καλείται ο τ. υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής και αντέτεινε ότι μπορεί να έρθουν και άλλοι πρ. υπουργοί όπως ο Κωστής Χατζηδάκης.