Προχωράει κατά γράμμα το σχέδιο της Νέας Τάξης για πλήρης εξαθλίωση του κόσμου: Ο Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στον αμερικανικό λαό για τη σοβαρότητα της κατάστασης

Φαίνεται ότι η τραπεζική κρίση που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προχωρήσει σε διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό ενώ ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας μεγάλης ύφεσης χειρότερης από αυτής του 1929.

«Με βάση αυτό που συμβαίνει με την οικονομία μας και με βάση τις εισηγήσεις που γίνονται για την μεγαλύτερη και ηλιθιότερη αύξηση φόρων στην ιστορία των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο Χέρμπερτ Χούβερ (Αμερικανός πρόεδρος από το 1929 έως το 1933) της σύγχρονης εποχής. Θα έχουμε μια Μεγάλη Ύφεση, πολύ ισχυρότερη από ό,τι το 1929.

Ως απόδειξη, οι τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να καταρρέουν», έγραψε.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αντίθετα, πρόκειται να μιλήσει στο αμερικανικό έθνος για την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank , η οποία σηματοδότησε τη μεγαλύτερη τραπεζική πτώχευση των ΗΠΑ από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και τη δεύτερη μεγαλύτερη στην αμερικανική ιστορία και θα προσπαθήσει να ηρεμήσει την αμερικανική κοινωνία.

Σε δήλωση του, ο πρόεδρος είπε ότι «θα κάνει παρατηρήσεις για το πώς θα διατηρήσουμε ένα ανθεκτικό τραπεζικό σύστημα για να προστατεύσουμε την ιστορική μας οικονομική ανάκαμψη» σε μια ομιλία του προς τον αμερικανικό λαό το πρωί (ώρα Νέας Υόρκης) της Δευτέρας.

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, και υπό την καθοδήγησή μου, ο Υπουργός Οικονομικών και ο Διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου μου συνεργάστηκαν επιμελώς με τις ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών για την αντιμετώπιση προβλημάτων στη Silicon Valley Bank και στην Signature Bank», είπε.

«Είμαι ευχαριστημένος που κατέληξαν σε μια άμεση λύση που προστατεύει τους Αμερικανούς εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις και διατηρεί ασφαλές το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα. Η λύση διασφαλίζει επίσης ότι τα δολάρια των φορολογουμένων δεν τίθενται σε κίνδυνο.

«Ο αμερικανικός λαός και οι αμερικανικές επιχειρήσεις μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ότι οι τραπεζικές τους καταθέσεις θα είναι εκεί όταν τις χρειαστούν. Είμαι σταθερά δεσμευμένος να καταστήσω τους υπεύθυνους για αυτό το χάος πλήρως υπεύθυνους και να συνεχίσω τις προσπάθειές μας να ενισχύσουμε την εποπτεία και τη ρύθμιση των μεγαλύτερων τραπεζών, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε αυτή τη θέση».

Θυμίζουμε ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνια έκλεισαν την Silicon Valley Bank (SVB) στις 10 Μαρτίου.

Ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στις ΗΠΑ.μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Η χρεοκοπία συνδέεται με την αύξηση του βασικού επιτοκίου της Fed, η οποία οδήγησε σε υποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων στους ισολογισμούς πολλών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Η αύξηση των επιτοκίων οδήγησε πολλές επιχειρήσεις να αδυνατούν να πληρώσουν τα δάνειά τους.