Ντροπή δεν έχετε καθόλου ρε τομάρια? Έστειλαν ραβασάκι με πρόστιμο σε γυναίκα 92 ετών σε ορεινό χωριό του Έβρου γιατί δεν έκανε το εμ-βόλιο κατά του κορον-οιού

Η κ. Μαρία Παναγιωτούδη είναι 92 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Ποιμενικό, το οποίο βρίσκεται στην «καρδιά» του βόρειου Έβρου. Πλέον, έχει 100 κάτοικους, με την πλειονότητα να είναι άνω των 70 ετών. «Ασχολείται μόνο με τα ζωντανά της και τον κήπο της. Μένει μόνη της και απλά ερχόμαστε οι συγγενείς να τη δούμε και να της φέρουμε διάφορα ψώνια από την Ορεστιάδα που απέχει 16 χιλιόμετρα. Δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο. Κοιτάει απλά τη δουλειά της», πρόσθεσε ο εγγονός της Δημήτρης Παναγιωτούδης.

Μάλιστα δεν μπορεί να διανοηθεί ότι μπορεί το Κράτος, η Κυβέρνηση και γενικά η Πολιτεία, θα μπορούσε να της επιβάλλει τέτοιο πρόστιμο επειδή δεν εμβολι-άστηκε κατά του κορο-νοϊού:

“Τώρα για εμβό-λιο είμαι εγώ; Εμένα δεν με πιάνει (εννοεί η τιμωρία με χρηματικό πρόστιμο)”

Βέβαια, ο κ. Παναγιωτούδης δεν έστρεψε τα βέλη του κατά των υπαλλήλων της ΔΟΥ. «Αυτοί, κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό που ορίζει ο νόμος. Το πρόβλημα είναι ο νόμος. Με ποια λογική ζητάς από μία 92χρονη γριούλα να πληρώσει πρόστιμο επειδή δεν έκανε το εμβ-όλιο; Και ειδικά, όταν η συγκεκριμένη γριούλα ζει σε μία ακριτική περιοχή, δεν έρχεται σε επαφή με κόσμο και εν τέλει φροντίζει να μην ερημώσει ο Έβρος;», αναρωτήθηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν και άλλοι ηλικιωμένοι στην περιοχή της Ορεστιάδας, οι οποίοι είναι ανεμβολία-στοι αλλά δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει αν έχουν λάβει -επίσης- ραβασάκια από την τοπική εφορία.

Γνωστός σε όλους μας για τις δράσεις του ως μέλος των Χειμερινών Κολυμβητών Ορεστιάδας και όχι μόνο, ο Δημήτρης Παναγιωτούδης ξεκαθάρισε ότι η γιαγιά του δεν γνωρίζει για το πρόστιμο αυτό, αφού τον φάκελο που της στάλθηκε δεν τον άνοιξε και τον πήρε ο πατέρας του, ο οποίος τον έστειλε στον ίδιο.  «Δεν είπα κάτι στη γιαγιά μου. Απλά ανέφερα ότι είναι κάτι… χαρτιά. Αν της έλεγα ότι θα πληρώσει 107,30 ευρώ επειδή δεν έκανε το εμβό-λιο κατά του κορονο-ϊού, ενώ ο πλησιέστερος γείτονάς της μένει… 200 μέτρα παρακάτω, θα γινόταν ‘Τούρκος’!», είπε στο “EleftherosTypos.gr”.