Ντογιάκο ξύπνα, εδώ γίνονται όργια! Ο σταθμάρχης του Βόλου καταγγέλλει ότι ο επιθεωρητής τον παρέκαμψε για να βάλει τον κουμπάρο του!

Ειλικρινής, καυστικός και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σχετικά με τις συνθήκες στο Οργανισμό Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ) που οδήγησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη και τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτό, όπως τον επιθεωρητή που αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή τοποθέτησε τον άπειρο σταθμάρχης Λάρισας, ήταν ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, Γιώργος Αποστολέρης.

Ο κ. Αποστολέρης δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι ο επιθεωρητής τον παρέκαμψε για να βάλει στην θέση του σταθμάρχη Λάρισας τον κουμπάρο του ενώ υποστήριξε ότι ο ΟΣΕ πρέπει να κλείσει γιατί δεν υπάρχει σιδηρόδρομος. 

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ανέφερε αρχικά ότι υπηρέτησε 40 χρόνια στον σιδηρόδρομο.

«Από το 2004 και μετά ημουν κεντρικός σταθμάρχης, παρότι για ένα διάστημα 5 – 6 χρόνων ανετράπην ως πρόσωπο από τον συγκεκριμένο επιθεωρητή (σ.σ. τον έναν εκ των κατηγορουμένων) για να τοποθετήσει τον κουμπάρο του. Ο συγκεκριμένος με ενέργειές του με ανέτρεψε το 2010 για να τοποθετήσει τον κουμπάρο του επικεφαλής του σταθμού.

Προφανώς ο ίδιος έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει πάντοτε: να ελέγχει τις ψήφους μέσα από το κόμμα το οποίο υπηρέτησε.

Πρόκειται για πρόσωπα τέτοια, με τα οποία η διοίκηση -με τους συνδικαλιστές της- κρατάει μια τέτοια στάση. Ο σιδηρόδρομος για μένα θα έπρεπε σήμερα να είναι να είναι γεμάτος με “πράσινα φώτα” και να πηγαίνει στην ανάπτυξη. Δυστυχώς, όπως είδατε είναι μόνο κόκκινα τα φώτα τα οποία παραπέμπουν σε ένα “Μουλέν Ρουζ” ή κάτι αντίστοιχο. Για μένα προσωπικά αυτές οι δύο κοινωνίες, οι οποίες συγκρούστηκαν, είναι ακριβώς αυτό το οποίο μας έφερε σήμερα στο να ψάξουμε να βρούμε και εμείς ένα πολύ μεγάλο “μπλάνκο” και να σβήσουμε κυριολεκτικά αυτή την κοινωνία».

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Όπως διαπιστώνεται, η ζημιά που έγινε με αυτό το δυστύχημα, το οποίο είχα προβλέψει στις κάμερες του το 2021, είναι τεράστια. Δεν θα αποκατασταθεί. Ενδιαφέρονται τα συμφέροντα για να ξαναμπούν οι εμπορικές αμαξοστοιχίες, όμως ο κόσμος δεν θα χρησιμοποιήσει αυτόν τον σιδηρόδρομο. Η αξία του αποτιμάται στα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κάθε διοίκηση που τοποθετήθηκε εκεί είναι άχρηστη. Δήλωση του ίδιου του διευθύνοντος συμβούλου έκανε λόγο για το ότι, οι μηχανοδηγοί, εφόσον ξέρουν το δρομολόγιο, δεν χρειάζονται τροχονόμοι. Να το επαναλάβει και σήμερα».