Αρχίζει το νέο αφήγημα! Ο Bill Gates κανονίζει τις ζωές των ανθρώπων: “Προς το παρόν δεν χρειάζεται να αλλάξετε συνήθειες για την κλιματική αλλαγή”

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς απέρριψε το ενδεχόμενο οι άνθρωποι να προβούν σε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, όπως να κόψουν το κρέας και να γίνουν χορτοφάγοι για χάρη της αντιμετώπισης των υποτιθέμενων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να βασιστούμε στο ότι οι άνθρωποι που ζουν έναν εξαθλιωμένο τρόπο ζωής θα αποτελέσουν λύση για την κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο Γκέιτς σε εκδήλωση στην Ινδία την 1η Μαρτίου. «Ξέρετε, η κατανάλωση κρέατος στην Ινδία θα είναι μικρότερη … Αυτό είναι υπέροχο. Θα γίνουν όλοι οι Ινδοί χορτοφάγοι; Θα γίνουν όλοι οι Αμερικανοί χορτοφάγοι; Δεν θα ήθελα να βασιστώ σε αυτό. Όποιος θέλει να το ευαγγελιστεί αυτό, είναι ευπρόσδεκτος. Δεν θα αντισταθώ με κανέναν τρόπο».

Ο Γκέιτς είχε πιέσει νωρίτερα τα πλούσια έθνη να υιοθετήσουν 100% συνθετικό βοδινό κρέας που παρασκευάζεται από φυτικές πρωτεΐνες όπως φασόλια ή μπιζέλια, υδατάνθρακες όπως άμυλο πατάτας, λίπη όπως λάδι κανόλα ή καρύδας, μέταλλα και αρωματικές ουσίες.

Σε ένα διαδικτυακό συνέδριο στο Reddit τον Ιανουάριο, ο Γκέιτς πίεσε για την ευρεία υιοθέτηση προϊόντων κρέατος με βάση τα φυτά.

«Για τους ανθρώπους που θέλουν να γίνουν Vegan είναι υπέροχο, αλλά δεν νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα το κάνουν αυτό. Υπάρχουν εταιρείες που φτιάχνουν «βοδινό κρέας» με νέους τρόπους και άνθρωποι που εργάζονται για να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αγελάδες αλλά να μειώνουν τις εκπομπές μεθανίου», έγραψε.

«Έχω υποστηρίξει αρκετούς καινοτόμους στον τομέα αυτό, συμπεριλαμβανομένων των Beyond and Impossible και Memphis. Πιστεύω ότι τελικά αυτά τα προϊόντα θα είναι πολύ καλά, παρόλο που το μερίδιό τους είναι μικρό σήμερα».

Η ώθηση του Γκέιτς να απομακρυνθεί από την κατανάλωση κρέατος και να υιοθετήσει εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης έρχεται την ίδια ώρα που δραστηριοποιείται στην αγορά γεωργικών εκτάσεων στην Αμερική.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ντάστι Τζόνσον ο ιδρυτής της Microsoft είναι ο «μεγαλύτερος ιδιώτης ιδιοκτήτης αγροτικής γης» στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέχοντας περισσότερα από 270.000 στρέμματα αγροτικής γης σε 19 πολιτείες.

One thought on “Αρχίζει το νέο αφήγημα! Ο Bill Gates κανονίζει τις ζωές των ανθρώπων: “Προς το παρόν δεν χρειάζεται να αλλάξετε συνήθειες για την κλιματική αλλαγή”

Comments are closed.