Έτσι αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη όποιον διαφωνεί μαζί της! Ταγματασφαλίτες στην Θεσσαλονίκη άρπαξαν σηκωτούς οικολόγους που αντιδρούσαν στην κοπή δέντρων

Αναπάντεχη εξέλιξη είχε η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το πρωί μέλη οικολογικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, στην Θεσσαλονίκη όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων του δήμου Θεσσαλονίκης. Κλήθηκε η αστυνομία, που προχώρησε σε 14 προσαγωγές διαδηλωτών. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι προσαγωγές έγιναν για εξύβριση. Το θέμα είναι ότι οι προσαγωγές έγιναν με την βία, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς οι άντρες της ΕΛΑΣ έσερναν από τα πόδια και τα χέρια τους διαδηλωτές, ακόμα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, για να τους βάλουν στο περιπολικό!

Τα δέντρα αυτά (41 λεύκες) χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από τον δήμο και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους και η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».

Ο κ. Τρεμόπουλος είπε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ότι κόβουν τα δέντρα λέγοντας ότι είναι άρρωστα ενώ υποστήριξε πως και το καλοκαίρι κόπηκαν δέντρα και δεν φυτεύτηκε τίποτα από όσα είπαν.

Για το συγκεκριμένο θέμα, είχαν γίνει μηνύσεις και από πολίτες ενώ είχε υπάρξει και παρέμβαση εισαγγελέα ώστε να διερευνηθεί αν οι κοπές είναι παράνομες.

Κατά της απόφασης κοπής, ομάδες οικολόγων είχαν προσφύγει στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ζητώντας να «παγώσουν» οι εργασίες, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε.