Όσο η αστυνομία ξυλοκοπεί τους Έλληνες για τις πορείες διαμαρτυρίας για τη δολοφονία των Τεμπών οι γ#φτοι ξάφρισαν τη μισή Ελλάδα και ανέβαζαν βίντεο στο Tik Τok με τα κλοπιμαία!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, έπειτα από πολύμηνη συστηματική έρευνα, κατάφεραν να εξαρθρώσουν εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας μπούκαραν σε σπίτια παραβιάζοντας παράθυρα, μπαλκονόπορτες και πόρτες.

Με περίσσιο θράσος, αγνοούσαν τα συστήματα ασφαλείας (κάμερες – συναγερμούς) και «ξάφριζαν» όσα χρήματα και κοσμήματα αξίας έβρισκαν.

Δεν δίσταζαν, μάλιστα, να διαφημίσουν τα κλοπιμαία τους σε βίντεο που ανέβαζαν στο TikTok. Μάλιστα, σε βίντεο, διακρίνεται το κατοικίδιο του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης να προσπαθεί να μασήσει… ένα χαρτονόμισμα των 500 ευρώ, που του είχε δώσει το αφεντικό του, για να πάρει «like» θαυμασμού από τους followers του.

Σε ένα άλλο βίντεο, οι Ρομά κάνουν επίδειξη των κλοπιμαίων τους, παραθέτοντας σειρά από δεκάδες χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, σχολιάζοντας: «Τα πήραμε ρεεε…».

Στη συντονισμένη και ευρεία αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή και άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, στις 9 Μαρτίου σε Αρκαδία, Κορίνθια και στην Αττική, συνελήφθησαν πέντε μέλη της συμμορίας, όλοι τους Ρομά ηλικίας 21 έως 40 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών, νομοθεσίας περί όπλων και πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από τη μέχρι σήμερα έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης έχουν προκύψει τουλάχιστον 42 περιπτώσεις κλοπών, με την εγκληματική οργάνωση να έχει αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος ύψους τουλάχιστον 560.000 ευρώ.

Οι Ρομά κακοποιοί ξεκίνησαν την εγκληματική τους δράση τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 στο νόμο Αρκαδίας, ενώ εξετάζεται η δράση τους στο νομό Κορινθίας, Αττικής και της Εύβοιας.

Το αρχηγικό μέλος, με πλούσιο ποινικό παρελθόν, διέμενε σε ανύποπτη παραθαλάσσια γειτονιά στην Κόρινθο. Το σπίτι με την υψηλή περίφραξη θύμιζε φρούριο. Ζωσμένο με κάμερες ασφαλείας και παγίδες συναγερμού, πράγμα που δυσχέραινε το αστυνομικό έργο για την έρευνα της οργάνωσης, μιας και εφάρμοζε τεχνικές αντιπαρακολούθησης. Στρατολογούσε τα υπόλοιπα μέλη και αποφάσιζε ποιους στόχους-σπίτια θα χτυπούσαν κάθε φορά. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ο αρχηγός της οργάνωσης προσπάθησε να διαφύγει μέσω της αυτοσχέδιας κρύπτης, που υπήρχε «καμουφλαρισμένη» στην κρεβατοκάμαρά του.