Ενώ θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή για εσχάτη προδοσία οι άνθρωποι που έστειλαν στον τάφο 57 ψυχές πήγαν και τίμησαν τους ήρωες του υψώματος 731 που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα

Τη μνήμη των ηρώων Καρδιτσιωτών μαχητών του 5ου Συντάγματος Πεζικού που στις 9 Μαρτίου του 1941 υπερασπίστηκαν με απαράμιλλη γενναιότητα το Ύψωμα 731 τίμησε η Καρδίτσα γιορτάζοντας την επέτειο που έχει καθιερωθεί με ΠΔ ως τοπική γιορτή για τους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου μετά τη θεία Λειτουργία τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Θ. Κάϊα.

Για τα γεγονότα της επετείου μίλησε εντός του Ιερού Ναού ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Καρδίτσας κ. Ιωαν. Ντενησιώτης αναδεικνύοντας τη γενναία όσο και άνιση μάχη που έδωσαν οι Καρδιτσιώτες και Τρικαλινοί που συγκροτούσαν το 5ο Σύνταγμα Πεζικού για να κρατήσουν το Ύψωμα 731, από την προέλαση των Ιταλικών δυνάμεων των 25 Μεραρχιών και 140.000 ανδρών.