Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας έπεσε θύμα προπηλακισμού από ομάδα ατόμων που συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ίλιον για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ομάδα αντιεξουσιαστών όταν αντιλήφθηκε πως ο κ. Βίτσας βρίσκεται στη συγκέντρωση άρχισε να τον αποδοκιμάζει και στη συνέχεια να κινείται απειλητικά εναντίον του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το επεισόδιο εξελίχθηκε σε σύρραξη ανάμεσα στους αντιεξουσιαστές και σε άλλους διαδηλωτές που θέλησαν να υπερασπιστούν τον Δημήτρη Βίτσα. Μάλιστα αναφορές κάνουν λόγο πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε χτυπήματα ενώ όταν έφτασε η αστυνομία στο σημείο το περιστατικό είχε λήξει.

Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υπήρξε ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό από την ομάδα «Πρωτοβουλία Αναρχικών Αγίων Αναργύρων – Καματερού», στην οποία αναφέρει: «Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της τοπικής συγκέντρωσης και ενώ μόλις είχαν αρχίσει να συγκροτούνται τα μπλοκ και να προσέρχεται κόσμος, εντοπίσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα στην κεντρική πλατεία του Ιλίου ως “διαδηλωτή” (sic) για το κρατικό και καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη (για το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι συνυπεύθυνη) και με τις ευλογίες της τοπικής ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΕΕΚ και λοιπών αβανταδόρων της σοσιαλδημοκρατίας.

Του επιτεθήκαμε και ακολούθησε μια εκτεταμένη σύρραξη και συμπλοκή με δεκάδες οπαδούς του και με την υποστήριξη (σε ορισμένα παραδείγματα και επί του πρακτέου υποστήριξη) των τοπικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς».