Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καθώς έγινε γνωστό την Πέμπτη πως η ώρα παράδοσης-παραλαβής άλλαξε με διορθωτικό (μπλάνκο) στο βιβλίο των σταθμαρχών στη Λάρισα.

Μεσολαβούν περίπου 3,5 ώρες από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, μέχρι αυτή που έφτασε η Αστυνομία στο σταθμαρχείο του Σ.Σ. Λάρισας. Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 23:20 της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι αστυνομικοί έφτασαν στις 3:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 1 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Star, τρεις άνθρωποι έφτασαν στο σταθμαρχείο λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση των τρένων. Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων έφτασε στις 23:30, όπου ειδοποίησε τον συνάδελφό του που είχε την απογευματινή βάρδια. Ο δεύτερος έφτασε περίπου 10-20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ τελευταίος βρέθηκε εκεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Η ώρα παράδοσης-παραλαβής είχε, ωστόσο, αλλάξει με το διορθωτικό στο βιβλίο των σταθμαρχών, όπου υποχρεούνται να σημειώνουν την ώρα αλλαγής της κάθε βάρδιας και να υπογράφουν. Ο 59χρονος σταθμάρχης -που βρίσκεται στη φυλακή- προέβη στην αποκάλυψη κατά την κατάθεσή του στις Αρχές ότι κάποιος διόρθωσε την ώρα στο βιβλίο.