“Ταφόπλακα” οι δημοσκοπήσεις που έφτασαν στο Μέγαρο Μαξίμου! Τραγικό λάθος από τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο να τα ρίξει όλα στον σταθμάρχη

Oι πρώτες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας. Η εικόνα είναι χειρότερη από τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τα αρμόδια επιτελικά στελέχη.
Στο Μαξίμου έπαθαν ένα μεγάλο σοκ για το ρυθμό φθοράς της κυβέρνησης μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Τη φθορά επέτεινε η αποσπασματική συμπεριφορά κυβερνητικών αξιωματούχων αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού που μιλούσε για «ανθρώπινο λάθος» και «στοχοποίηση του σταθμάρχη». Ο Αμερικάνος επικοινωνιολόγος Greenberg θεώρησε ότι ο Πρωθυπουργό πρέπει να βγει και να πάρει την ευθύνη πάνω του γι’ αυτό και στο υπουργικό συμβούλιο, ο ίδιος το διόρθωσε και μίλησε για πολιτική ευθύνη και ότι «όλοι φταίμε».

Τα δε στελέχη της κυβέρνησης Άδωνις-Πλεύρης προσπάθησαν να χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον σταθμάρχη και τον επιθεωρητή, στη συνέχεια μίλησαν για την ευθύνη Σπίρτζη στις μετατάξεις υπαλλήλων του ΟΣΕ και στο τέλος την «πλήρωσε» ο Κώστας Καραμανλής που θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια όλη της κυβέρνησης.

Η συζήτηση που έχει ξεσπάσει μέσα στη ΝΔ για το εάν πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κώστας Καραμανλής που μετά από παραινέσεις στελεχών – που τούς έχει βάλει το Μαξίμου- θα καταλήξει στο να οδηγηθεί ο πρώην υπουργός εκτός των ψηφοδελτίων. Την απόφαση θα την πάρει μόνος του, καθοδηγούμενος από το πολύ βαρύ κλίμα εναντίον του.

Η συνέχεια θα είναι η εξής: Το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να αλλάξει την ατζέντα. Την επόμενη εβδομάδα θα ξεδιπλωθεί η θετική ατζέντα της κυβέρνησης. Θα ανακοινωθεί ο νέος κατώτατος μισθός και το επίδομα στους συνταξιούχους που δεν έχουν δει αυξήσεις στη σύνταξή τους.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή σε όλα τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να βγουν και να υπερασπιστούν την κυβέρνηση με χαμηλούς τόνους καθώς γνωρίζει ότι από Δευτέρα θα υπάρξει κλιμάκωση από τον Αλέξη Τσίπρα για το δυστύχημα στα Τέμπη. Είναι πιθανόν, η σοβαρότητα της κατάστασης να αναγκάσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να άρει την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ από την Βουλή και να ξεκινήσει σκληρή αντιπολίτευση στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού.