Ελεύθερη πτώση στα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας! Πετάνε έξω τη Νικολάου με τις αρπαχτές από την ψευτόπανδημια για να σώσουν ότι μπορούν

Πανικόβλητοι τρέχουν στο Μαξίμου να σώζουν ό,τι δεν σώζεται με την κυβέρνηση να «γκρεμοτσακίζεται» στις δημοσκοπήσεις μετά από το έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, αλλά και στον απόηχο των σκανδάλων αλλά και των οργίων με απευθείας αναθέσεις από γαλάζια στελέχη.

Κάπως έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ώρα που ο πρώην γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου σε πόρισμα του ΣΔΟΕ εμφανίζεται να έχει ζημιώσει το ελληνικό δημόσιο με απευθείας αναθέσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ, έδειξε την πόρτα στην μέχρι πρότινος εκλεκτή του. Η Νικολάου απο πουλέν του Κυριάκου είχε πλέον γίνει βαρίδι, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου να αφήνει στον «αέρα» την υποψηφιότητά της.

«Πόλεμος» μέσω διαρροών
Ωστόσο φαίνεται ότι η απομάκρυνση της Νικολάου δεν έγινε σε ήρεμους τόνους αφού η ίδια μέσω πηγών διαρρέει ότι ήταν δική της απόφαση, αφήνοντας αιχμές παράλληλα για την παράταξή της, ότι δεν την στήριξε στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Από πλευράς της η ΝΔ απάντησε και εκείνη μέσω διαρροών, διευκρινίζοντας ότι στη Νικολάου έδειξαν την πόρτα της εξόδου: «Επειδή όσα λέει η κυρία Νικολάου, προκαλούν διάφορα ερωτηματικά, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής: Στην κυρία Νικολάου είχε διαμηνυθεί με απόλυτα σαφή τρόπο ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις προσεχείς εκλογές» αναφέρουν πηγές της Πειραιώς.

Η ανακοίνωση της Νικολάου
Η Σοφία Νικολάου με ανακοίνωσή της υποστήριξε ότι «η ηθική της δεν της επιτρέπει να συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας», αδειάζοντας τη ΝΔ.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Πορεύτηκα στην προσωπική, επαγγελματική και πολιτική μου διαδρομή με απόλυτη διαφάνεια, με καθημερινό αγώνα και με την πεποίθηση ότι αν παλέψεις μπορείς να πετύχεις τα πάντα.

Περπάτησα και συνεχίζω να περπατώ με το κεφάλι ψηλά, όσες επιθέσεις κι αν δέχθηκα, όση λάσπη κι αν εκτόξευσαν κάποιοι σε βάρος μου.

Έδωσα καθημερινές μάχες, θέλοντας να υπηρετήσω την Ελλάδα και κυρίως την πατρίδα μου την Εύβοια.

Όμως, σ’ αυτή τη τραγική στιγμή για τον τόπο, σε μια περίοδο που το κλίμα είναι αφάνταστα βαρύ, οφείλω να πάρω μια δύσκολη απόφαση.

Η ηθική μου δεν μου επιτρέπει να συμμετέχω στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες εκλογές.

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια έρευνα σε βάρος μου, είναι αδύνατον να συνεχίσω την προεκλογική μου δραστηριότητα γι’ αυτό και σταματώ την εκστρατεία μου στο Νομό της Εύβοιας.

Δήλωσα από την πρώτη στιγμή και δηλώνω και σήμερα ότι όλα όσα με κατηγορούν είναι συκοφαντίες που πολύ σύντομα θα καταπέσουν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχει σε βάρος μου καμιά ποινική δίωξη, δεν διώκομαι από κανέναν, παρά μόνο από τους συκοφάντες μου γι’ αυτό και δεν διαπραγματεύομαι με κανένα την αξιοπρέπειά μου.

Δυστυχώς σήμερα επικρατούν οι κραυγές και τα ουρλιαχτά εκείνων, που σκεπάζουν τη λογική, και την ακεραιότητα, τον αγώνα που έχω δώσει για να φτάσω μέχρι εδώ.

Όμως ο πόνος που βιώνει η ελληνική κοινωνία είναι πάνω από προσωπικές βλέψεις και στρατηγικές και αυτό που προέχει είναι να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, μία σωστή Ελλάδα με ανθρώπους που έχουν όρεξη για δουλειά αλλά και αγάπη για τον τόπο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες Ευβοιώτες που με στήριξαν αυτούς τους μήνες. Τους έχω όλους στην καρδιά μου».

Υπενθυμίζεται ότι με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, έχει ξεκινήσει έρευνα η επίκουρος οικονομική εισαγγελέας Παναγιώτα Ιωαννίδου, η οποία μελετά το πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με το οποίο στο διάστημα που ήταν γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής προχώρησε σε απευθείας αναθέσεις ζημιώνοντας το Δημόσιο κατά 2.000.000 ευρώ.