Εγκληματίες! Διόρθωσαν με μπλάνκο την ώρα αλλαγής βάρδιας στο βιβλίο σταθμαρχών στη Λάρισα

Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται και τα γεγονότα που ακολούθησαν μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, καθώς έγινε γνωστό την Πέμπτη πως η ώρα παράδοσης-παραλαβής άλλαξε με διορθωτικό (μπλάνκο) στο βιβλίο των σταθμαρχών στη Λάρισα.

Μεσολαβούν περίπου 3,5 ώρες από τη στιγμή της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη, μέχρι αυτή που έφτασε η Αστυνομία στο σταθμαρχείο του Σ.Σ. Λάρισας. Η ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε περίπου στις 23:20 της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι αστυνομικοί έφτασαν στις 3:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης 1 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Star, τρεις άνθρωποι έφτασαν στο σταθμαρχείο λίγη ώρα μετά τη σύγκρουση των τρένων. Ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλων έφτασε στις 23:30, όπου ειδοποίησε τον συνάδελφό του που είχε την απογευματινή βάρδια. Ο δεύτερος έφτασε περίπου 10-20 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ενώ τελευταίος βρέθηκε εκεί ο επιθεωρητής του ΟΣΕ.

Η ώρα παράδοσης-παραλαβής είχε, ωστόσο, αλλάξει με το διορθωτικό στο βιβλίο των σταθμαρχών, όπου υποχρεούνται να σημειώνουν την ώρα αλλαγής της κάθε βάρδιας και να υπογράφουν. Ο 59χρονος σταθμάρχης -που βρίσκεται στη φυλακή- προέβη στην αποκάλυψη κατά την κατάθεσή του στις Αρχές ότι κάποιος διόρθωσε την ώρα στο βιβλίο.