Την ώρα που οι παραιτήσεις γιατρών στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας διαδέχονται η μία την άλλη, καθώς η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στο δόλιο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), έρχονται στο φως πιθανά και απίθανα περιστατικά που συμβαίνουν λόγω της έλλειψης προσωπικού στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Προέδρου της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Σερρών (ΕΝΙNΣ) Βαγγέλη Παπαμιχάλη, αν ένας ασθενής πάει στο νοσοκομείο της πόλης για κάποιο ουρολογικό πρόβλημα, δεν θα εξεταστεί από ουρολόγο, όπως είναι το αναμενόμενο και το φυσιολογικό, αλλά από ΩΡΛ, ορθοπεδικό, γυναικολόγο, ή χειρουργό, δηλαδή όποια ειδικότητα είναι διαθέσιμη!

Κατά τον κ.Παπαμιχάλη, οι ευθύνες για την κατάσταση ανήκουν στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, στο Υπουργείο Υγείας και στη 4η ΥΠΕ.

«Όταν υποστελεχώνεις ένα νοσοκομείο και το φέρνεις σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα έχεις ασφαλείς υπηρεσίες υγείας. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν παραιτηθεί σε άλλα νομαρχιακά νοσοκομεία, η διευθύντρια του παθολογικού στο Ρέθυμνο, η διευθύντρια της παθολογικής του Μεσολογγίου, στη Δράμα έχουν μείνει δύο παθολόγοι και στις εφημερίες καλύπτει Γενικός Ιατρός…  Αν αυτό το Υπουργείο Υγείας το θεωρεί ασφάλεια σε υπηρεσίες υγείας και θεωρεί ότι έτσι πρέπει να λειτουργούν τα νοσοκομεία το 2023, μας συγχωρείτε αλλά εμείς αυτά τα βλέπουμε ως Μεσαίωνα», είπε ακόμα στο Επιλογές TV ο Βαγγέλης Παπαμιχάλης.