Στα κάγκελα οι συνταξιούχοι με τον Μητσοτάκη: “Μας κορόιδεψε με την προσωπική διαφορά”

Ψίχουλα τα €280 εκατ. για 1,1 εκατ. συνταξιούχους όταν έχουν ήδη χάσει περισσότερα.

Επίδομα προσωπικής διαφοράς. Το καθρεφτάκι που «δωρίζει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε 1,1 εκατομμύριο συνταξιούχους προκειμένου να κρύψει την αρπαγή τεράστιων ποσών από τη σύνταξή τους. Είναι ο δόλιος τρόπος ενός «άρπαγα» για να υφαρπάξει την ψήφο των συνταξιούχων αφού πρώτα τους αφαίρεσε δολίως το εισόδημά τους.

Τώρα τους το «δωρίζει» ως προεκλογικό επίδομα εξαγοράς ψήφου θεωρώντας ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς. Στα κυβερνητικά πεπραγμένα των Κατρούγκαλου – Πετρόπουλου

στηρίχτηκε το 2019 η ΝΔ για να κοροϊδέψει τους συνταξιούχους, «πουλώντας» ψέματα ότι θα αποκαταστήσει την προσωπική διαφορά που είχε επιβάλει ο νόμος Κατρούγκαλου το 2016. Αντ’ αυτού κατάργησε και τη θεσμοθετημένη 13η σύνταξη. Πήρε πολλά και επιστρέφει ψίχουλα.

Η οργή για περίπου 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους ξεχειλίζει. Το επίδομα προσωπικής διαφοράς που έχει θεσμοθετήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποτελεί κλιμακωτή ενίσχυση της τάξης των 200-300 ευρώ που θα λάβουν όσοι δεν πήραν αύξηση στις συντάξεις τους ή η αύξηση ήταν κάτω του 7%.

Αυτοί απαριθμούνται συνολικά σε 1.112.000 και χωρίζονται σε τρεις ταχύτητες. Το δε συνολικό κόστος που καταβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη, τα ποσά που έχουν συνολικά χάσει οι συνταξιούχοι μόνο από τη 13η σύνταξη – καταβλήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο του 2019 και θα καταβαλλόταν ετησίως με ετήσιο κόστος 1,1 δισ. ευρώ αν δεν την καταργούσε ο γαλαντόμος για τις απευθείας αναθέσεις (9,5 δισ. ευρώ) Κυρ. Μητσοτάκης– για τα έτη 2020-22 υπολογίζονται σε 3,3 δισ. ευρώ.