Ζούγκλα η Καρδίτσα! Κόκα χρήμα και πολεμοφόδια σε οικογενειακή σπείρα

Τουλάχιστον 40.000 ευρώ υπολογίζεται ότι αποκόμισαν μέσα σε μόλις τρεις μήνες τα μέλη μιας εγκληματικής ομάδας που απαρτιζόταν κυρίως από συγγενείς, από την πώληση κοκαΐνης σε χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καρδίτσας, στην οποία δραστηριοποιούνταν από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2022.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα της Ασφάλειας Καρδίτσας και, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που εκτελέστηκε την Τρίτη ταυτόχρονα σε περιοχές της Καρδίτσας και της Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, μια Ελληνίδα και ένας αλλοδαπός. Ο ένας από τους Έλληνες ήταν ηγετικό μέλος και, μαζί με έναν συγγενή του , προμηθευόταν την κοκαΐνη από τον αλλοδαπό τον οποίο συναντούσαν σε περιοχή της Φθιώτιδας. Η γυναίκα αναλάμβανε την φύλαξη της κοκαΐνης, το διαχωρισμό της, τη ζύγισή της και την συσκευασία της σε «φιξάκια» έτοιμα προς πώληση και προμήθευαν με αυτά τους άλλους δύο Έλληνες οι οποίοι τα μεταπωλούσαν.

Το πρωί της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καρδίτσας ακινητοποίησαν στα διόδια των Σοφάδων τον αρχηγό της σπείρας και τον συγγενή του, ενώ επέστρεφαν από την Φθιώτιδα όπου είχαν συναντηθεί με τον αλλοδαπό και βρήκαν στην κατοχή τους ένα γάντι μίας χρήσης με ποσότητα κοκαΐνης βάρους 98,6 γραμμαρίων, ενώ κατασχέθηκαν και 2.075 ευρώ. Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας και του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Αττικής, ακινητοποίησαν στις Αφίδνες Αττικής τον αλλοδαπό, στην κατοχή του οποίου κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη βάρους 1,5 γραμμαρίου, 5.500 ευρώ και έξι δολάρια. Τέλος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τα άλλα τρία μέλη της σπείρας στην Καρδίτσα.

Σε έρευνες που ακολούθησαν με σκύλο ανιχνευτή στα σπίτια των δραστών σε περιοχές της Καρδίτσας και στην Αττική, βρέθηκαν ακόμη 31 «φιξάκια» κοκαΐνης συνολικού βάρους 24,8 γραμμαρίων, άλλες τέσσερις συσκευασίες με κοκαΐνη συνολικού βάρους 31,4 γραμμαρίων, μια ζυγαριά, τρία κυνηγετικά όπλα, πέντε γεμιστήρες και 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν δέκα κινητά τηλέφωνα, έξι οχήματα και 16.210 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται 11 Έλληνες που κατηγορούνται για αγορά ναρκωτικών από την σπείρα.