Τεράστια συγκέντρωση στη Λαμία κατά της εγκληματικής κυβέρνησης Μητσοτάκη! Φοιτητές μαθητές και κάτοικοι έστειλαν το μήνυμα για την δολοφονία των Τεμπών

Φοιτητές και μαθητές έστειλαν το μήνυμα ότι δεν ήταν στιγμιαίο λάθος αλλά έγκλημα διαχρονικό…

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στο φοιτητικό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λαμία, με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και την υποστήριξη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας αλλά και δεκάδων σωματείων, φορέων, το μεσημέρι της Τετάρτης (8/3).

Στην  κεντρικότερη πλατεία της Λαμίας, στην πλατεία Πάρκου, το πλήθος ξεπέρασε τα 2.000 άτομα, που βροντοφώναξε συνθήματα «για το έγκλημα στα Τέμπη» και διαδηλώνοντας την απαίτηση σύγχρονου και ασφαλούς σιδηροδρόμου.

Η μεγάλη συγκέντρωση ήταν φόρος τιμής στις 57 ψυχές που χάθηκαν βίαια και άδικα τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου στον Ευαγγελισμό στα Τέμπη. Σε αυτούς, είπαν όλοι οι συμμετέχοντες, ότι χρωστούν να αποκαλύψουν όλους τους υπεύθυνους αυτής της τραγωδίας και να μην τους αφήσουν να κρυφτούν πίσω από ένα ανθρώπινο λάθος, ενός και μόνου ανθρώπου.

Με παλμό και ένταση οι συγκεντρωμένοι στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Λαμίας, κάνοντας μια μεγάλη διαδρομή από το Πάρκο στην οδό Καποδιστρίου, Λεβαδίτου, Όθωνος, Καραϊσκάκη, Καζούλη, Υψηλάντη, πλατεία Ελευθερίας και τέλος μέσω Ρήγας Φεραίου επιστροφή στο Πάρκο.

Είναι εντυπωσιακό καθώς το πλήθος κάλυψε όλη την οδό Καποδιστρίου από το Πάρκο μέχρι τη συμβολή με την οδό Θερμοπυλών, ενώ φτάνοντας στη Ρήγα Φεραίου η «ουρά» ακόμη βρισκόταν στην οδό Καζούλη!
Η συγκέντρωση κράτησε περισσότερο από δύο ώρες, καθώς οι τελευταίοι αποχώρησαν μετά τις 14:15′.

Οι διοργανωτές, έδωσαν νέο ραντεβού με τους εκπροσώπους του ΕΚΛ και των 43 σωματείων – συλλόγων που συμμετείχαν για την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας, προκειμένου να οργανώσουν την επόμενη συνάντηση – διαμαρτυρία.