Συγκλονιζουν όσα έρχονται στη δημοσιότητα! Επί 17 λεπτά προσπαθούσε να επικοινωνήσει ο μηχανοδηγός του Intercity με τον γαλάζιο σταθμάρχη στη Λάρισα και δεν απαντούσε κανένας

Εξακολουθούν να συγκλονίζουν τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αποδεικνύουν ότι ο μηχανοδηγός του μοιραίου Intercity 62 είχε αντιληφθεί πως κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να αποτρέψει την τραγωδία.

Για 17 ολόκληρα λεπτά, από τη στιγμή που το τραίνο έφυγε από τη Λάρισα, ο μηχανοδηγός Γιώργος Κουτσούμπας προσπαθούσε μάταια να βρει κάποιον. Καλούσε συνεχώς τον σταθμάρχη Λάρισας, χωρίς να τον βρίσκει.

Αφού δεν τα κατάφερε και μπαίνοντας στη γραμμή καθόδου τηλεφώνησε σε συνάδελφό του, άλλης αμαξοστοιχίας, για να μάθει αν είναι εκείνος στην ίδια γραμμή, εκεί που λίγα λεπτά μετά σημειώθηκε η τραγωδία.

Αυτό ήταν και το τελευταίο τηλεφώνημα που έκανε ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

«Στην αρχή, όταν κατάλαβε ο Γιώργος ότι μάλλον δεν πήγαινε σωστά, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον σταθμάρχη. Τον κάλεσε, του φώναζε, αλλά εκείνος δεν απαντούσε. Ύστερα άρχισε να ψάχνει να βρει στο τηλέφωνο τους μηχανοδηγούς της εμπορικής, για να μάθει ποιος κατεβαίνει από Θεσσαλονίκη και από ποια γραμμή. Τα παιδιά είχαν αλλάξει τη βάρδια τους και ήταν άλλοι στη θέση τους. Άλλοι ήταν, κανονικά, να κάνουν αυτό το δρομολόγιο, και άλλοι πήγαν τελικά. Ο Γιώργος προσπάθησε να διαπιστώσει εάν ερχόταν τρένο κατά πάνω του», αποκαλύπτει συνάδελφος του μηχανοδηγού.

Την ίδια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι ο έμπειρος μηχανοδηγός πήρε τηλέφωνο συνάδελφό του, για να μάθει σε ποιο σημείο βρισκόταν το εμπορικό τρένο, μετέφερε από χθες και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θωμάς Χαχάμης.

Ήδη ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει δώσει εντολή να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων, για να αποκαλυφθούν όλες οι κλήσεις που έγιναν τη βραδιά του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, αλλά και τι ειπώθηκε.