Πλεύρης και Γκάγκα εμπαίζουν τους χαροκαμένους γονείς σχετικά με το άνοιγμα των φερέτρων! Βάλτε αυτούς μέσα να τελειώνουμε!

Μία εβδομάδα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή 57 ατόμων, οι πολίτες ζητούν τη γρήγορη και πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης.

«Οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν», τόνισε μεταξύ άλλων ο Θάνος Πλεύρης για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος. Την ίδια ώρα, σε νέα εξέταση DNA θα προχωρήσουν ορισμένοι συγγενείς των θυμάτων, καθώς δεν είναι σίγουροι ότι τους έχουν δοθεί οι σοροί των παιδιών τους, κάτι το οποίο έχουν κανονικά το δικαίωμα, όπως έκανε γνωστό ο Υπουργός Υγείας. «Το να βλέπεις τους ανθρώπους εκεί να αναζητούν τα παιδιά τους είναι κάτι που μας συγκλονίζει. Επειδή η κατάσταση αυτών των νεκρών δεν ήταν σε κατάσταση που μπορούσαν να αναγνωριστούν, αυτό που έγινε ήταν να γίνει ταυτοποίηση DNA για να μην μπαίνουν οι γονείς σε διαδικασίες να βλέπουν διαφορετικές σορούς και να τους παραδίδονται σε φέρετρα και όχι σε σακούλες», είπε ο κ. Πλεύρης. Ο Θάνος Πλεύρης πρόσθεσε πως οι οικογένειες και οι συγγενείς των θυμάτων είχαν την υποστήριξη ψυχολόγων, ενώ τόνισε πως οι συγγενείς μπορούν να ανοίξουν τα φέρετρα και να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. «Δεν υπάρχει καμία απαγόρευση», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, παρά τα όσα έλεγε την περασμένη Πέμπτη η Μίνα Γκάγκα, ότι υπάρχει απόφαση να μείνουν κλειστά τα φέρετρα. «Μπορώ να καταλάβω τον πόνο του καθενός, θεωρώ ότι είναι ψυχοφθόρο να μπαίνει κανείς σε διαδικασίες επανάληψης», επισήμανε.

Αλητεία, ακόμα και αυτήν την ώρα!