Δεν θα φύγουν από την καρέκλα αν δεν εξοντώσουν όλους τους Έλληνες! Άφησαν μόνο με ένα γιατρό ολόκληρο το νησί της Ικαρίας!

Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περιφερειακά νοσοκομεία αναδεικνύει η καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ικαρίας.


Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση «αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των παιδιών μας», επιχειρεί εν κρυπτώ, τις τελευταίες μέρες, την εκ περιτροπής μετακίνηση των παιδιάτρων του νοσοκομείου Ικαρίας σε αυτό της Σάμου για την κάλυψη των εκεί αναγκών.

Πολύ απλά το υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν προχωράει στις αναγκαίες προσλήψεις, μιας και τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό είναι τεράστια, αλλά μεταφέρει από το ένα νοσοκομείο στο άλλο γιατρούς, με πρόσχημα ότι τα νοσοκομεία της Σάμου και της Ικαρίας είναι διασυνδεόμενα.

Για αυτή την τραγική κατάσταση το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ικαρίας, καλεί σε «δυναμική παρέμβαση στο γραφείο της αναπληρώτριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου μας» αύριο στις 10 το πρωί και ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία τέτοια μετακίνηση και θα αντιδράσουμε δυναμικά και παρατεταμένα, μαζί με τον ικαριακό λαό και τους φορείς του, προκειμένου να μείνει στα χαρτιά και αυτή η απαράδεκτη επιχείρηση».

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Ικαρίας διαθέτει δύο παιδιάτρους και η κυβέρνηση προσπαθεί να μετακινήσει τη μία, απογυμώνοντας το νησί από γιατρούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων αναφέρει:

«Την ώρα που ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βράζει από οργή για το έγκλημα στα Τέμπη και τον άδικο χαμό δεκάδων νέων κυρίως ανθρώπων, η κυβέρνηση, δια χειρός των διορισμένων από αυτήν διοικητών των νοσοκομείων, συνεχίζει με προκλητικό τρόπο την εφαρμογή των εγκληματικών πολιτικών της.

Αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των παιδιών μας, επιχειρείται τις τελευταίες μέρες, εν κρυπτώ, η εκ περιτροπής μετακίνηση των παιδιάτρων του νοσοκομείου μας σε αυτό της Σάμου για την κάλυψη των εκεί αναγκών.

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις των διοικήσεων που γίνονται με το πρόσχημα ότι τα νοσοκομεία Σάμου και Ικαρίας είναι διασυνδεόμενα και άρα το μικρό νοσοκομείο μας οφείλει να αποτελεί δεξαμενή προσωπικού για αυτό της Σάμου.

Δηλώνουμε σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται ως σωματείο να επιτρέψουμε καμία τέτοια μετακίνηση και θα αντιδράσουμε δυναμικά και παρατεταμένα, μαζί με τον ικαριακό λαό και τους φορείς του, προκειμένου να μείνει στα χαρτιά και αυτή η απαράδεκτη επιχείρηση.

Για το σκοπό αυτό αύριο Τρίτη 7 Μαρτίου, στις 10 το πρωί, το σωματείο μας έχει αποφασίσει δυναμική παρέμβαση στο γραφείο της Αναπληρώτριας Διοικήτριας του Νοσοκομείου μας.

Καλούμε συλλόγους, φορείς και κατοίκους να παρευρεθούν προκειμένου να περάσει ένα πρώτο ηχηρό μήνυμα αντίθεσης στην επιχειρούμενη μετακίνηση των παιδιάτρων μας.

Επίσης, συμμετέχουμε στην απεργιακή κινητοποίηση της 8ης Μαρτίου, ώρα 12:00 το πρωί στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ – ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΙΚΑΡΙΑΣ – ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΑΣ».