Δικαιοσύνη βουτηγμένη μέσα στη βρωμιά του Τσιάρα: Τρεις μήνες άνευ αποδοχών η ποινή για τον οδηγό της Ντόρας Μπακογιάννη που σκότωσε τον 23χρονο Ιάσονα!

Δυο χρόνια μετά το τροχαίο που στοίχησε τη ζωή στον 23χρονο Ιάσονα Λαλαούνη, η δημοσίευση της ποινής του υπαίτιου, υπηρεσιακού οδηγού της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσε αντιδράσεις.

Υπενθυμίζουμε πως το ατύχημα συνέβη το Μάρτιο του 2021, όταν το εν λόγω κρατικό όχημα «έκοψε» τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να εισέλθει στη Βουλή. Μια πάγια τακτική που συνεχίζεται από κρατικά οχήματα μήνες μετά το θανατηφόρο τροχαίο καθώς και κατόπιν των σχετικών καταγγελιών.

Εν τέλει, η υπόθεση χαρακτηρίστηκε από την εισαγγελία ως «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ωστόσο όπως ανέφερε η Κατερίνα Λαλαούνη, αδερφή του θύματος, το Πειθαρχικό Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή μόλις τριών μηνών με απόλυση άνευ μετάθεσης, με δικαίωμα έφεσης το οποίο και άσκησε. Σε σχετική επιστολή της δε τον περασμένο Νοέμβριο, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Δευτέρα στις 21/11/2022,εκδικαζεται η υπόθεση του αδερφού μου στο Ποινικό Δικαστήριο συγκεκριμένα στο Α ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜ/ΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κτίριο 9, Αίθουσα 4 , όμως προηγήθηκε το Πειθαρχικό Δικαστήριο όπου προς έκπληξη δίκη μου και των οικείων μου ο κατηγορούμενος δέχθηκε την ποινή των μόλις 3 μηνών αργίας με απόλυση άνευ μεταθέσεως και μάλιστα αφήνοντας του το δικαίωμα της εφέσεως ,το οποίο άσκησε κιόλας.
Οργή και θυμός τα κυρίαρχα συναισθήματα για την όλη έκβαση! Απορία επίσης για τη συνέχεια της εκδίκασης αν αναλογιστεί κανείς ότι το νομοθετικό μας πλαίσιο ορίζει ότι ο θάνατος ενός ανθρώπου σε περίπτωση τροχαίου θεωρείται πλημμέλημα.
Αναρωτιέμαι αλλά και ταυτόχρονα αρνούμαι να δεχτώ ότι η απόφαση αυτή βασίστηκε σε προσωπικούς ισχυρισμούς και αμφιλεγόμενα στοιχεία όπως ότι ο οδηγός και ο συνοδηγός πήγαν να βοηθήσουν τον αδερφό μου μετά το ατύχημα, καθώς και το εάν επιτρέπεται η στροφή αριστερά στο σημείο που έγινε το ατύχημα. Ή ακόμη για το πως κρίνει ένας οδηγός το πότε να στρίψει και μάλιστα σε ένα σημείο που απαγορεύεται η στροφή!»