Τα βγάζει όλα στη φόρα ο Αντιπρόεδρος των Εργαζομένων στους Σιδηροδρόμους: “Εδώ και χρόνια επικρατεί ένα μπάχαλο στον ΟΣΕ”

Για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», ο Θωμάς Χαχάμης, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

«Εμείς απορούμε πως ένας άνθρωπος με τόση εμπειρία, είχε 40 χρόνια υπηρεσία, όπως ο μηχανοδηγός, δεν αντιλήφθηκε τι έγινε. Από το σταθμό Παλαιοφάρσαλα έγινε η αλλαγή στην άλλη γραμμή. Υπήρχε ένα πρόβλημα σε μία άλλη αμαξοστοιχία. Έτσι, είπαν να περάσει από τη αρχή ανόδου στην γραμμή καθόδου και όταν έφυγε από την γραμμή ανόδου είχε ξεχαστεί η διαγώνιος γιατί προηγουμένως είχε μπει η 2577 μία προαστιακή αμαξοστοιχία. Υπήρχε σωρεία λαθών για να φτάσει η κατάσταση εδώ που έφτασε. Υπάρχει μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων και δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να βγάζει συμπεράσματα. Θέλω να κρατήσω σιωπή αυτές τις μέρες σχετικά με τις αιτίες που οδήγησαν στο δυστύχημα».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης αναφέρθηκε στο γεγονός πως υπήρχε καταγγελτικός λόγος από τους υπαλλήλους για συγκεκριμένα προβλήματα, όπως αυτό που συνέβη.

Ο κ. Κώστας Λακαφώσης μηχανολόγος μηχανικός μίλησε για τις ενδεχόμενες φιάλες υγραερίου που μπορεί να υπήρχαν στο τρένο, λέγοντας πως όπως μπορούμε να δούμε στα βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, υπάρχει κάποιο υγρό καύσιμο το οποίο δημιούργησε την έκρηξη.

Ο κ. Χαχάμης είπε πως όλα αυτά που συνέβησαν είναι μία απόρροια της μαζικής εξόδου υπαλλήλων που δεν αντικαταστάθηκαν άμεσα.

«Για να εργαστείς στους σιδηροδρόμους πρέπει να έχεις πάνω από 10 χρόνια εμπειρία, κατά την γνώμη μου. Εμείς, ήμασταν πάνω στις αμαξοστοιχίες, μαζί με τον κόσμο. Από το 2010, έγιναν όλα μπάχαλο».