Σκηνικό πολέμου στην πλατεία Συντάγματος – Πήραν φωτιά οι δρόμοι! Οδηγεί την κοινωνία στην έκρηξη ο άνθρωπος που δολοφόνησε τόσους Έλληνες αυτά τα τέσσερα χρόνια (φώτο+βίντεο)

Επεισόδια σημειώνονται τα τελευταία λεπτά στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο της συγκέντρωσης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ομάδα αγνώστων, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και πέτρες στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, και οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.

Το κεντρικό συλλαλητήριο ξεκίνησε, με μεγάλη συμμετοχή, έπειτα από καλέσματα σωματείων σιδηροδρομικών, αλλά και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φορέων, κομμάτων και συλλογικοτήτων. Επίσης, στο πλαίσιο της διαδήλωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία των εργαζομένων του μετρό, με συρμούς μόνο από τις 09:00 έως τις 16:00, για τη διευκόλυνση των διαδηλωτών.
Περίπου την ίδια ώρα, ξεκίνησε συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, ενώ παρόμοιες διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Ένταση επικράτησε στον Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που νωρίτερα είχαν αναρτήσει πανό διαμαρτυρίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να κατεβάσουν το πανό. Οι διαδηλωτές τους εμπόδισαν και οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απωθήσουν.

Στο σημείο έφτασε και το ΕΚΑΒ, καθώς κατά τη συμπλοκή, σύμφωνα με καταγγελίες, τραυματίστηκαν δύο διαδηλωτές.

Νωρίτερα, στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, με πολλούς να κρατούν πανό και μαύρα μπαλόνια.