Ρωτούσε ο μηχανοδηγός αν είναι εντάξει στο ρεύμα καθόδου και δεν πήρε καμία απάντηση από το σταθμαρχείο Λάρισας! Αυτά είναι τα “ρουσφέτια” της δεξιάς

Λίγο πριν τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, το μοιραίο Intercity 62 μπήκε στο ρεύμα καθόδου. Τότε ο ένας μηχανοδηγός φαίνεται πως απευθύνθηκε στο σταθμαρχείο Λάρισας εκείνη τη στιγμή. Ο σταθμάρχης Λάρισας όμως φέρεται να μην έδωσε απάντηση…

Η μεγάλη έρευνα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζεται και η κάθε πληροφορία αξιολογείται με προσοχή. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται όλα όσα έγιναν τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου και κυρίως ό,τι ειπώθηκε τη στιγμή που το μοιραίο Intercity 62 άλλαξε σιδηροδρομική τροχιά και βρέθηκε στο ρεύμα καθόδου. Πληροφορίες του Alpha δίνουν νέα τροπή και αν επιβεβαιωθούν ο σταθμάρχης Λάρισας, θα έρθει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Καθώς ο μηχανοδηγός φέρεται να προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του, εκείνα τα καθοριστικά δευτερόλεπτα, αλλά να μην πήρε απάντηση.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, ο ένας μηχανοδηγός του Intercity 62 του είπε χαρακτηριστικά: «είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» Ο σταθμάρχης Λάρισας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ δεν έδωσε απάντηση. Οι αδικοχαμένοι μηχανοδηγοί συνέχισαν και λίγα λεπτά αργότερα συγκρούστηκαν μετωπικά, με μεγάλη ταχύτητα, με την εμπορική αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν από Κατερίνη για Λάρισα.

O σταθμάρχης Λάρισας θα απολογηθεί το πρωί της Κυριακής 5 Μαρτίου, μετά τη νέα αναβολή που ζήτησε και πήρε το πρωί. Οι καταγγελίες σε βάρος του, τις τελευταίες μέρες διαδέχονται η μία την άλλη. Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν άπειρο και ανεπαρκή που τοποθετήθηκε για να συμπληρώσει τα απαραίτητα ένσημα για τη σύνταξη, ενώ άλλοι έχουν κάνει καταγγελίες για αλκοόλ και δυνατή μουσική που ακουγόταν εκείνη τη νύχτα μέσα στο σταθμαρχείο του.

Το τι πραγματικά συνέβη και ειπώθηκε ανάμεσα στους μηχανοδηγούς που σκοτώθηκαν και τον σταθμάρχη Λάρισας που κατηγορείται, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Ήδη όλες οι συνομιλίες βρίσκονται στα χέρια των Αρχών και αναλύονται. Είναι βέβαιο ότι θα δώσουν απαντήσεις και θα φωτίσουν τα θολά σημεία της εθνικής τραγωδίας.