26 Ιανουαρίου, 2023. Το έγκυρο site metaforespress.gr δημοσιεύει άρθρο με τον εξής τίτλο: «Με βάση το Θριάσιο ΙΙ, η Hellenic Train ‘’ανασυγκροτεί’’ τα εμπορεύματά της, δημιουργώντας βαλκανικό δίκτυο».

Πρόκειται για το νέο εμπορευματικό κέντρο στον Ασπρόπυργο Αττικής, γνωστότερο ως Θριάσιο ΙΙ.

Διαβάζοντας το ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων σημειώνονταν τα εξής: «Στην ενίσχυση του επιβατικού και εμπορευματικού έργου της προχωρά η Hellenic  Train, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Maurizio Capotorto στη χθεσινή εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου
FENIX από το υπουργείο Μεταφορών και το ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ. Ειδικά για τις εμπορευματικές μεταφορές, ο κ. Capotorto προανήγγειλε τη δημιουργία τακτικών εμπορευματικών δρομολογίων μεταξύ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης, με προοπτική επέκτασης σε Σόφια και Σκόπια. Σύμφωνα με πληροφορίες του metaforespress.gr, γι’ αυτό το εγχείρημα θα χρησιμοποιηθεί ως “επιχειρησιακή βάση” το Θριάσιο ΙΙ, στο οποίο η εταιρεία έχει καταθέσει τη μοναδική προσφορά».

Το ΘΡΙΑΣΙΟ ΙΙ

Μένουμε στο project, ΘΡΙΑΣΙΟ ΙΙ. Ψάχνουμε περισσότερο για να δούμε τι έχει συμβεί. Βρίσκουμε το ρεπορτάζ της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 2023. Το άρθρο έχει τον εξής τίτλο: «Σε Hellenic Train-DAMCO το Θριάσιο ΙΙ – Τι θα κατασκευαστεί». Μέσα στο ρεπορτάζ, διαβάζουμε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ένα βήμα μπρος κάνει ο διαγωνισμός για το Θριάσιο ΙΙ καθώς με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έγινε αποδεκτός ο φάκελος με τα Δικαιολογητικά Συμμετοχής και την Τεχνική Πρόσφορά του σχήματος HellenicTrain–Damco. Να θυμίσουμε πως ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 28 Νοεμβρίου 2022 ύστερα από δύο άγονους που προηγήθηκαν.

Επόμενο βήμα είναι να ανοίξει η οικονομική προσφορά του σχήματος το οποίο θα κρίνει την τύχη του διαγωνισμού. Αν γίνει δεκτή, ο διαγωνισμός θα έχει αίσιο τέλος και το σχήμα HellenicTrain-Damco θα αναλάβει τις τύχες του νέου εμπορευματικού κέντρου στον Ασπρόπυργο, γνωστότερο ως Θριάσιο ΙΙ».

Μια σημείωση πριν πάμε παρακάτω. Η DAMCO ανήκει στον όμιλο Κοπελούζου. Απλά, έτσι, για το… ρεπορτάζ, πρέπει να σημειώσουμε την οικογενειακή φωτογραφία του επιχειρηματία με τον Άδωνι Γεωργιάδη στο αεροπλάνο με προορισμό το Κουβέιτ, με τον υπουργό Ανάπτυξης να  γράφει τα εξής: «Δεν μπορώ παρά να εκφράσω δημοσίως τον θαυμασμό μου για την οικογένεια του κ. Δημήτρη Κοπελούζου. Ο κ. Κοπελούζος στη νεότητά του υπήρξε βουλευτής της Ν.Δ. αλλά τελικά τον κέρδισε ο χώρος των επιχειρήσεων και κατόρθωσε να φτιάξει έναν από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματικούς ομίλους της Χώρας μας με μεγάλες επενδύσεις σε διάφορους τομείς. Αυτό όμως που θαυμάζω περισσότερο είναι το πόσο αγαπημένη οικογένεια είναι. Μπράβο Δημήτρη είσαι άξιος!».