“Ύποπτο φορτίο είχε μέσα το εμπορικό τρένο, δεν δικαιολογείται το “μανιτάρι” από τη σύγκρουση” λέει ο Γιώργος Μπαρτζώκης

Νέα καταγγελία έκανε ο δικηγόρος ενός τραυματία, Γιώργος Μπαρτζώκης από Λάρισα, για το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με ένα άλλο τρένο στα Τέμπη.
Μία νέα καταγγελία έκανε ο δικηγόρος ενός πολυτραυματία από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης. Οπως είπε, η εμπορική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με το τρένο Intercity στα Τέμπη, κουβαλούσε αδήλωτα υλικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τρένο πήγαινε με μικρή ταχύτητα και αυτό σε συνδυασμό με τα δηλωμένα υλικά που κουβαλούσε δε μπορεί να δικαιολογήσει το μέγεθος της έκρηξης. Όπως λέει, το «μανιτάρι» που δημιουργήθηκε μετά την έκρηξη σημαίνει ότι είχε προπάνιο, κηροζίνη η κάποια άλλη πολύ εύφλεκτο.

Τι φορτίο είχε το εμπορικό τρένο
«Γι αυτό σήμερα από τη στιγμή που υπάρχει η καταγγελία για παράνομο υλικό, θα πρέπει να έρθει ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα να το ερευνήσει. Δε δικαιολογείται με 2 φιάλες υγραερίου αυτή η έκρηξη» είπε, διευκρινίζοντας πως ακόμα και αυτές είναι απαγορευμένες στα τρένα.

Βέβαια η διοίκηση της εταιρείας αναφέρουν πως δεν ήταν φιάλες υγραερίου αλλά για τα φρένα. Όπως είπε ο δικηγόρος, πηγές αναφέρουν πως η παράνομη μεταφορά υλικών είναι κάτι που γίνεται καιρό.

Επίσης ο δικηγόρος αναφερόμενος στις πληροφορίες για μουσική στο σταθμαρχείο λίγο πριν τη σύγκρουση, είπε πως η καταγγελία αυτή δεν υποστηρίζει πως ο σταθμάρχης ήταν μεθυσμένος αλλά ότι δεν ήταν στη θέση του.