Έκανε το Δημόσιο “τσιφλίκι” του με γαλάζιες πλάτες ο σταθμάρχης Λάρισας! Από το υπουργείο Παιδείας πίσω στον ΟΣΕ ένα τσιγάρο δρόμος!

Ο 59χρονος σταθμάρχης από κτηνοτρόφος σε χωριό της Καρδίτσας, έγινε αχθοφόρος στον ΟΣΕ, ύστερα μετατάχθηκε στο υπουργείο Παιδείας και τελικά επέστρεψε στον ΟΣΕ για να προβιβαστεί σε σταθμάρχη της Λάρισας, αναλαμβάνοντας καθημερινά την ευθύνη για χιλιάδες ζωές.

Οι αποδοχές ανέρχονται στα 3.500 ευρώ μικτά γι’ αυτή τη θέση, στην οποία, όπως αποκαλύπτεται, ο 59χρονος τοποθετήθηκε μόλις πέντε μέρες πριν την τραγωδία.

«Αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση»
Για το θέμα αυτό μίλησε στο Mega ο Νίκος Τσουρίδης, συνταξιούχος μηχανικός και εκπαιδευτής μηχανοδηγών.

«Ο άνθρωπος αυτός δεν θα έπρεπε να είναι εκεί και φταίει αυτός που τον έβαλε στην υπηρεσία. Δεν είχε πείρα. Ο σταθμός της Λαρίσης είναι με πολλές ιδιομορφίες.

»Είναι ένας πολύ σημαντικός σταθμός, έρχονται πολλά τρένα, έχει το μηχανοστάσιο, συναντάς πολλά διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν τα ήξερες μέχρι πριν και οι παλιοί μηχανοδηγοί αναλαμβάνουν αυτή τη θέση το λιγότερο μετά από 5 χρόνια προϋπηρεσία» εξηγεί.

Και προσθέτει ότι «δεν θα είχε γίνει τίποτα εάν υπήρχε η τηλεδιοίκηση. Γι’ αυτό φωνάζουμε χρόνια, γι’ αυτό. Αν κατέβαινε το τρένο και ο σταθμάρχης έκανε λάθος, εάν υπήρχε η τηλεδιοίκηση θα το είχε σταματήσει».