Ξεκινούν οι πρώτες νεκροφόρες για να πάνε στην τελευταία κατοικία τα νεκρά ελληνόπουλα – Πρώτη κηδεία στην Κατερίνη για την αδικοχαμένη Αθήνα Κατσάρα

Δεν έχει τέλος η οργή και η θλίψη. Οι νεκροί πλησιάζουν τους 60, ενώ οι περισσότερες σοροί που έχουν βρεθεί είναι μη αναγνωρίσιμες, απανθρακωμένες ή διαμελισμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην Αστυνομία είναι 56 μέχρι στιγμής, οι νεκροί 57 και οι επιβάτες που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία είναι 48, εκ των οποίων 6 που βρίσκονται σε ΜΕΘ. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των τραυματιών, ενώ την ίδια ώρα, τραγικές φιγούρες είναι οι συγγενείς των θυμάτων και των αγνοούμενων.

Σήμερα είναι η τελική φάση της επιχείρησης με την έρευνα στο τρίτο βαγόνι. Σήμερα «γράφεται» η «τελευταία πράξη». Από νωρίς το πρωί θα αρχίσουν να φεύγουν οι νεκροφόρες από το νοσοκομείο της Λάρισας με τις σορούς που ανασύρθηκαν από τα τρένα. Μέχρι στιγμής, το νεκροτομείο στη Λάρισα έχει παραλάβει 57 σορούς, καθώς και 10 σάκους με ανθρώπινα μέλη. Δυο νταλίκες-ψυγεία βρίσκονται σε χώρο δίπλα από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου. Μεταφέρει σορούς και ανθρώπινα μέλη, προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγγενείς θα παραλάβουν τα πιστοποιητικά των θανάτων στο ληξιαρχείο των Τεμπών «και έτσι θα μπορούν οι 24 αυτές οικογένειες να πάρουν τους ανθρώπους τους με σφραγισμένα φέρετρα. Με σφραγισμένα φέρετρα θα πάνε τους ανθρώπους στην τελευταία τους κατοικία. Δεν θα μπορέσουν να τους δουν για τελευταία φορά. Θα μπορέσουν όμως να έχουν την τύχη να τους θάψουν, να κάνουν ότι πρέπει για να τιμήσουν τους ανθρώπους που έφυγαν τόσο άδικα πριν από 45 ώρες σε αυτή τη φονική σύγκρουση.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος. Τα γερανοφόρα οχήματα έχουν ανασηκώσει τα 2 βαγόνια τόσο το πρώτο επιβατικό της δεύτερης θέσης όσο και το βαγόνι -εστιατόριο και ταυτόχρονα οι πυροσβέστες αφαιρούν τμηματικά τα μεταλλικά στοιχεία τους προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επιχειρούν οι δυνάμεις παραμένουν δύσκολες καθώς

Σήμερα θα τελεστεί η πρώτη κηδεία θύματος από την πολύνεκρη τραγωδία, αυτή της Αθηνάς Κατσάρα, η οποία επέβαινε στο μοιραίο τρένο. Η άτυχη γυναίκα ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της -ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο-, με προορισμό την Κατερίνη, και βρίσκονταν στα μπροστινά βαγόνια. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι δικοί της άνθρωποι είχαν απευθύνει έκκληση σε όποιον μπορεί να την είχε δει ή γνώριζε κάτι να επικοινωνήσει μαζί τους, όμως, δυστυχώς, δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

«Η αδελφούλα μου δεν είναι πια κοντά μας…» αναφέρει σε ανάρτησή του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο αδελφός τής άτυχης Αθηνάς. Η Αθηνά Κατσάρα ήταν μητέρα ενός αγοριού δύο ετών.