“Ήταν έγκλημα” βροντοφώναξαν χιλιάδες παιδιά του Νομού Καρδίτσας! Τεράστιες κινητοποιήσεις από τη νεολαία της πόλης που αντιλαμβάνεται ποιοι ευθύνονται για το βράδυ θανάτου (φώτο+βίντεο)

Μια ιδιαίτερα μεγάλη κινητοποίηση μαθητών σχολείων του νομού Καρδίτσας με εκατοντάδες μαθητές να συγκεντρώνονται αρχικά στην κεντρική πλατεία της πόλης και ακολούθως να πραγματοποιούν πορεία προς τον σιδηροδρομικό σταθμό είχαμε το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου.

Τουλάχιστον 13 σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι υπό κατάληψη ή γίνεται αποχή από τα μαθήματα, το πρωί της Παρασκευής. Τα παιδιά έφθασαν από τα σχολεία τους στο σημείο συγκέντρωσης κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη που συγκλόνισε όλη την χώρα. Τα περισσότερα εξ αυτών ανήγαγαν σε έγκλημα και δολοφονία την σύγκρουση των δύο συρμών που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες νέους ανθρώπους.

Οι ράγες γέμισαν λουλούδια και κεριά από τα παιδιά που πήραν μέρος στην μαθητική πορεία και ανάμεσά τους, τραγική φιγούρα, η μητέρα του αδικοχαμένου Βάιου Βλάχου που πνίγηκε στις αγκαλιές των μαθητών, πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές. Κανενός τα μάτια δεν έμειναν στεγνά και κανενός η ψυχή δεν έμεινε ανέγγιχτη.

Στην αερογέφυρα, τα κρεμασμένα πανό κατήγγειλαν ένα έγκλημα και έθεταν αναπάντητα ερωτηματικά για μία τραγωδία που τρεις μέρες μετά κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει.

Η μεγάλη μαθητική πορεία είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας. Μια από τις μεγαλύτερες αυτού του είδους που είδε η πόλη. Ανάμεσα στα παιδιά και πολλοί καθηγητές. Με τα πανό και τις ανθοδέσμες στα χέρια, κατευθύνθηκαν στο σταθμό. Ακόμα και όταν φώναζαν συνθήματα για δικαίωση των θυμάτων και των οικογενειών τους ο πόνος ήταν διάχυτος.