Ο μη εκλεγμένος με ψήφους των Ελλήνων Γεραπετρίτης με την ΤΕΡΝΑ και τα αιολικά πήρε τη θέση του ανίκανου “κοκάκια” Καραμανλή

Σε μία συνοπτική για ευνόητους λόγους τελετή παράδοσης – παραλαβής ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλαβε σήμερα αρμοδιότητες στο υπουργείο Περιβάλλοντος ύστερα από «ειδική εντολή» του πρωθυπουργού, την οποία δέχτηκε γιατί έχει συνηθίσει στη ζωή του να αναλαμβάνει «βαριές ευθύνες», σύμφωνα πάντα με τον ίδιο.

Στην αρχή της τοποθέτησής του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον τέως υπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή του για την… ευθιξία να παραιτηθεί, να κάνει δηλαδή το αυτονόητο αναλαμβάνοντας την αντικειμενική ευθύνη.

Ο υπουργός ζήτησε αορίστως συγγνώμη από τις παθογένειες των θυμάτων υποστηρίζοντας ότι κάνει συνολική αυτοκριτική για όλο το σύστημα, χωρίς όμως να αναφερθεί ούτε ακροθιγώς στα προβλήματά του.

Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι μέχρι τέλους θα φτάσει το έργο της διερεύνησης, με ενδελεχή και διαφανή τρόπο, των αιτίων για την απώλεια ανθρώπινων απωλειών.

Ανακοίνωσε ότι σήμερα συστήνεται μια ad hoc επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που θα μελετήσει τα γενικώς και αορίστως πάλι «συστημικά αιτία», που «οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά και όχι για να αποδοθούν ευθύνης που αποτελεί ευθύνες της υφιστάμενης δικαστικής έρευνας».

Ο κ. Γεραπετρίτης υποστήριξε ότι στόχος είναι επίσης η διασφάλιση του εκσυχρονισμού όσων έχουν δρομολογηθεί  και άμεσες ενέργειες σχετικά με αποκατάσταση των σιδηροδρομικών μεταφορών για να υπάρξει εμπέδωσε της ασφάλειας στους πολίτες.

Τέλος, διευκρίνισε δεν αναλαμβάνει καθημερινή διαχείριση του έργου του υπουργείου, που θα συνεχιστεί από υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς.