Υπάρχουν τελικά πολλά πρόβατα στον κόσμο! Μετά από τρία χρόνια αποφάσισαν στο Χονγκ Κονγκ να πετάξουν τις μάσκες

Η μάσκα προστασίας κατά της Cov-id-19 αποτελεί πλέον παρελθόν στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα Τρίτη (28/2) ο επικεφαλής της πόλης Τζον Λι, σε μια κίνηση η οποία αναμένεται να αυξήσει τον τουρισμό και να φέρει πίσω επιχειρήσεις.

Η ζωή στο Χονγκ Κονγκ επιστρέφει στην κανονικότητα έπειτα από περισσότερα από τρία χρόνια μετά και την πρώτη εφαρμογή αυστηρών κανόνων προστασίας κατά του κορωνο-ϊού.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την Τετάρτη, είπε ο Λι σε συνέντευξη Τύπου. Η ειδική διοικητική περιοχή του Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα τελευταία μέρη παγκοσμίως που εξακολουθεί να επιβάλλει τη χρήση προστατευτικής μάσκας, σύμφωνα με το Reuters.

Το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο ακολούθησαν και τα δύο την πολιτική της μηδενικής ανοχής της Κίνας για μεγάλο μέρος των τελευταίων τριών ετών. Το Χονγκ Κονγκ άρχισε να χαλαρώνει τους αυστηρούς κανόνες του για τον Cov-id πέρυσι, αλλά η χρήση μάσκας παραμένει σταθερή από το 2020.

«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να ληφθεί αυτή η απόφαση. Είναι ένα σαφές μήνυμα για να δείξουμε ότι το Χονγκ Κονγκ επανέρχεται στην κανονικότητα», είπε ο Λι.

Σε μέρη υψηλού κινδύνου όπως τα νοσοκομεία, οι διοικητές μπορούν να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν θα απαιτήσουν από το προσωπικό και τους επισκέπτες να φορούν μάσκες, επισήμανε.