Ξεχνάει ο υπηρέτης πολλών αφεντάδων Άδωνις Γεωργιάδης όταν εξύβριζε τους δικαστικούς λειτουργούς

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ήταν από τους πρώτους πολιτικούς που έσπευσαν να στηλιτεύσουν την επίμαχη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, κατηγορώντας τον ότι έβγαλε στα μανταλάκια δικαστές, δημοσιογράφους και τραπεζίτες με φασιστικό τρόπο. «Εάν δεν βλέπαμε ότι η ανάρτηση αυτή είναι από τον Παύλο Πολάκη, πώς θα τον ξεχωρίζαμε από τον Κασιδιάρη;» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος τώρα εξεγείρεται εναντίον του Παύλου Πολάκη και συνολικώς του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως σέβεται τη Δικαιοσύνη και τον Τύπο συγκυριακά, καθώς είναι δεκάδες οι φορές που έχει εξαπολύσει αήθεις επιθέσεις σε εκπροσώπους τους κατά το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Ιδίως με αφορμή την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση του φαρμακευτικού κολοσσού Novartis, ο υπουργός έχει δώσει ρεσιτάλ χυδαιότητας τα τελευταία χρόνια.

Πριν από μόλις λίγους μήνες, τον Ιούλιο του ‘22, είχε επιτεθεί στη Δικαιοσύνη με αφορμή το επίμαχο δικαστικό βούλευμα το οποίο ακύρωνε με τον πιο σαφή τρόπο τα περί «σκευωρίας Novartis», λέγοντας «στη δημοκρατία όλοι κρίνονται και οι δικαστές γι’ αυτά που γράφουν και ο καθένας αποφασίζει πώς θέλει να τελειώσει την καριέρα του σε ντροπή ή σε τιμή». Τότε οι δικαστές είχαν αντιδράσει, καταδικάζοντας τις δηλώσεις σκοπιμοτήτων, όπως είχαν πει.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αδωνις Γεωργιάδης προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα εξ αφορμής της υπόθεσης της Novartis. Εχει ξεστομίσει εξάλλου πολλές φορές προκλητικά πως η Ελένη Τουλουπάκη πρέπει να μπει στη φυλακή. Στα τέλη του 2022 μάλιστα επανήλθε στις ύβρεις του, κι ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσής της στο Ειδικό Δικαστήριο δήλωσε από το βήμα της Βουλής «το ότι πρέπει να μπει η κυρία Τουλουπάκη στη φυλακή το λέω και σήμερα. Ηταν λάθος η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου», σε μια πρωτοφανή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης σε βάρος της εισαγγελέως.

Ο υπουργός Ανάπτυξης φημίζεται πάντως για την αντιθεσμική παρέμβαση στη δικαστική εξουσία, παρότι κατά καιρούς εξαπολύει βέλη στον ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό ακριβώς, για τις παρεμβάσεις του στο έργο της Δικαιοσύνης. Υπενθυμίζεται πως ήταν από τους πρωτεργάτες του αντιθεσμικού κινήματος «βγάλτε τις κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες της Novartis».

Ζητούσε να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis

Από κοινού με άλλους εμπλεκομένους, ανάμεσά τους ο Αντώνης Σαμαράςζητούσε, πέρα από κάθε λογική και θεσμικότητα, να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των προστατευόμενων μαρτύρων «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης», προκειμένου, όπως διατράνωνε τότε έξαλλος, να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει πλήρως η αλήθεια.

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης έχει βεβαρημένο ιστορικό όχι μόνο στις επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης, αλλά και εναντίον εκπροσώπων του Τύπου, όταν εκείνοι του ασκούν, ως οφείλουν, κριτική για τους χειρισμούς του και τις αποφάσεις του για μια σειρά κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν τους πολίτες.